ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κεφάλαιο

κεφάλαιο-812167

Προσφάτως έλαβε διεθνή λογοτεχνική διάκριση από την Unesco για το διήγημά της «Η ρεπούμπλικα». Η εντελώς νέα για την ίδια λογοτεχνική φόρμα, με την οποία καταπιάστηκε, της έδωσε το β’ βραβείο στον 9ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Unesco και ήρθε να πιστοποιήσει ότι η Μαγνησιώτισσα συγγραφέας αποτελεί κεφάλαιο για τον τόπο, που έχει πολλά να δώσει στον χώρο.

Πρόκειται για την Αγγελική Θάνου από τα Κανάλια της Μαγνησίας, η οποία υπηρέτησε την Προσχολική Εκπαίδευση ως νηπιαγωγός και ως σχολική σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής στη Μαγνησία και στις Κυκλάδες. Είναι διδάκτωρ του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αφότου έχει αφυπηρετήσει ασχολείται συστηματικά με τη συγγραφή. Εχει μία κόρη και έναν γιο και τη μεγάλη χαρά να καμαρώνει τρεις εγγονές.

Είναι μέλος του ΚΕ.ΒΙ.ΜΑ.ΣΥ. (Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων), του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς. Δραστηριοποιείται ενεργά σε ζητήματα επιβάρυνσης του περιβάλλοντος. Δώδεκα βιβλία φέρουν το όνομά της. Το τελευταίο της βιβλίο, με τον τίτλο «Ποιήματα – Σχήματα» με εικονογράφηση του ζωγράφου Δημήτρη Μοράρου από τις εκδόσεις Πηγή, μπήκε στη χρυσή λίστα του εκπαιδευτικού portal ELNIPLLEX.COM.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου