ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γρήγορα αντανακλαστικά

γρήγορα-αντανακλαστικά-803730

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις μία ώρα μετά τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου του Υπ. Παιδείας για τη συγχώνευση του Παν. Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ, ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ Χρ. Μπουκώρος εξέδωσε αναλυτική ανακοίνωση, με το σύνολο των πολιτικών του θέσεων. Την επόμενη μέρα ακολούθησαν και συνεντεύξεις. Οι θέσεις του βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ συμπυκνώνονται σε τρία κυρίως σημεία:

Α. Ίδρυση δεύτερου Τμήματος Οικονομικής κατεύθυνσης (Τουριστικές Σπουδές ή Ναυτιλιακά) και έδρα της Κοσμητείας της Οικονομικής Σχολής στον Βόλο.

Β. Καμία συζήτηση για τη μεταφορά της έδρας της Γεωπονικής Σχολής στη Λάρισα για λόγους που επαρκώς εξηγεί στην αναλυτική ανακοίνωσή του.

Γ. Καμία συζήτηση για τη μεταφορά Πολυτεχνικού Τμήματος στη Λάρισα, πράγμα που θα διατάρασσε την ηρεμία και το έργο που παράγεται στην Πολυτεχνική Σχολή του Βόλου.

Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι τόσο οι δηλώσεις του νέου πρύτανη κ. Ζήση Μαμούρη όσο και η αναλυτική δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλου αλλά και άλλων πολιτευόμενων της Μαγνησίας, κινούνται ακριβώς στην ίδια κατεύθυνση.

Αυτό σημαίνει πως, με επικεφαλής της Πρυτανικές Αρχές και τη συνεργασία των φορέων του Βόλου μπορούν να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα για το Πανεπιστήμιο. Ο κ. Χρ. Μπουκώρος έκανε κάποιες πολιτικές προτάσεις, δεν είπε τι να γίνει ή να μη γίνει στη Λάρισα. Άλλοι ψάχνονται για κόντρες.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου