ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κατόπιν εορτής…

κατόπιν-εορτής-799187

Κατόπιν εορτής θα χορηγηθεί φέτος το επίδομα θέρμανσης στους χιλιάδες δικαιούχους, καθώς η κυβέρνηση καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα να ανοίξει τη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα. Πέρυσι οι πρώτες αιτήσεις είχαν υποβληθεί από τις 20 Νοεμβρίου, ενώ φέτος η αντίστοιχη διαδικασία δεν αναμένεται να αρχίσει πριν την ερχόμενη Τρίτη 22 Δεκεμβρίου.

Ετσι τα ποσά που δικαιούνται όσοι λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθούν στα τέλη Ιανουαρίου και σε δεύτερη φάση στα τέλη Φεβρουαρίου, όταν δηλαδή θα έχει περάσει ο χειμώνας. Φέτος που οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες για χιλιάδες οικογένειες λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, η κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει το κονδύλι του επιδόματος θέρμανσης και να διευρύνει τους δικαιούχους, συμπεριλαμβάνοντας όσους χρησιμοποιούν ξύλα, φυσικό αέριο και πέλετ για να ζεσταθούν.

Δυστυχώς όμως καθυστέρησε να ολοκληρώσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες για την ψήφιση της σχετικής απόφασης και την εκκίνηση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων. Μαζί με τους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης περιμένουν και οι πρατηριούχοι καυσίμων, καθώς η κίνηση στα πρατήρια είναι κάτι παραπάνω από υποτονική, λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου