ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απαιτείται υπευθυνότητα

απαιτείται-υπευθυνότητα-78642

Με την άνοδο της θερμοκρασίας οι Βολιώτες άρχισαν τις εξορμήσεις στις κοντινές παραλίες για να κάνουν τις πρώτες βουτιές του φετινού καλοκαιριού. Σε ακτές, όπως του Αναύρου, δεκάδες λουόμενοι απολάμβαναν χθες το μπάνιο τους, τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.

Από σήμερα, που θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, η επισκεψιμότητα στις κοντινές παραλίες αναμένεται να αυξηθεί κατακόρυφα. Στον Δήμο Βόλου η μόνη οργανωμένη παραλία είναι των Αλυκών, όπου ωστόσο δεν υπάρχει ανάδοχος για τη λειτουργία της, όπως προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.

Οι υπηρεσίες του Δήμου θα την καθαρίσουν, θα τοποθετήσουν ομπρέλες και ντουζιέρες και θα φροντίσουν για την παρουσία ναυαγοσώστη, όπως άλλωστε θα συμβεί και στις υπόλοιπες παραλίες, αρμοδιότητας του Δήμου Βόλου.

Μέχρι την 1η Ιουνίου εκτιμάται ότι τα πάντα θα είναι έτοιμα στις ακτές από το Μαλάκι μέχρι τη Νέα Αγχίαλο. Εως τότε οι πολίτες οφείλουν να τηρούν τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί και να χρησιμοποιούν τις ελεύθερες παραλίες του πολεοδομικού συγκροτήματος και όχι μόνο με υπευθυνότητα.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου