ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επέδειξαν ανευθυνότητα

επέδειξαν-ανευθυνότητα-770210

Ο τρόπος, με τον οποίο διαχειρίστηκε μέρος των τοπικών ΜΜΕ το θέμα της τουρίστριας από τη Σερβία, που τελικά αποδείχτηκε αρνητική στον κορονοϊό, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κώστα Λεβέντη.

Οπως σημείωσε, συγκεκριμένα ενημερωτικά site δημοσιοποίησαν το μέρος, όπου η τουρίστρια έκανε τις διακοπές της μαζί με την οικογένειά της. Αυτή η πληροφορία, που έτσι κι αλλιώς είναι τελείως περιττή, προκάλεσε αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, ειδικά στους επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού, που είδαν την περιοχή τους να κρεμιέται στα μανταλάκια για λίγα clicks.

Για να διασωθεί ό,τι είναι δυνατό από τη φετινή καταστροφική χρονιά για τον τουρισμό, απαιτείται υψηλό αίσθημα ευθύνης όχι μόνο από τους πολίτες και τους επαγγελματίες του κλάδου, αλλά και από τα ΜΜΕ. Ο ρόλος τους στη διαδικασία ενημέρωσης του κόσμου για την ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας κατά της πανδημίας ήταν και παραμένει καθοριστικός.

Το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο, με τον οποίο καλύπτονται οι ειδήσεις για τα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού, ειδικά όταν αφορούν άμεσα στο ευαίσθητο τουριστικό προϊόν.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου