ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κομβική στιγμή

κομβική-στιγμή-767788

Το τρέχον καλοκαίρι της πανδημίας, που άλλαξε ριζικά τον τρόπο παρουσίασης των τεχνών, αλλά και σε μια εποχή πολλαπλών φορτίσεων στην Ελλάδα, η παγκόσμια ζωντανή μετάδοση των «Περσών» του Αισχύλου, που ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο στην Επίδαυρο, αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Η μήτρα του παγκόσμιου θεάτρου θα εκπέμψει ενέργεια και τέχνη σε κάθε γωνία του πλανήτη, μεταφέροντας την αμετάφραστη μυσταγωγία του αρχαίου δράματος όπως ανεβαίνει στην Επίδαυρο. Στις 25 Ιουλίου η παράσταση «Πέρσες» του Αισχύλου, που ανεβάζει το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Λιγνάδη, θα μεταδοθεί ζωντανά σε σύμπραξη που επιτεύχθηκε με την Google. Καθώς η νύχτα θα σκεπάζει το αργολικό θέατρο, και το έργο του Αισχύλου για την εποχή και τη μάχη που επέτρεψε στον δυτικό κόσμο να έχει τη μορφή που έχει σήμερα θα ανεβαίνει στη σκηνή, το διεθνές κοινό θα βιώνει ζωντανά αυτή την εμπειρία. Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική δήλωση για την εξέλιξη, ενώ είχε παρακολουθήσει και τις αρχικές πρόβες της παράστασης.

«Καθώς η ανθρωπότητα βιώνει ακόμη τη δοκιμασία της πανδημίας, η πρώτη στην ιστορία ζωντανή μετάδοση παράστασης Αρχαίου Ελληνικού Δράματος από το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου αποτελεί για εμένα κομβική στιγμή. Επιπλέον, οι «Πέρσες» αποτελούν διαρκή υπενθύμιση των διαχρονικών αξιών της δημοκρατίας και της ελευθερίας, αλλά και των εννοιών του μέτρου και της μετριοπάθειας», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου