ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αυξημένη η ζήτηση

αυξημένη-η-ζήτηση-763326

Η αύξηση στη ζήτηση μέσων ατομικής προστασίας, όπως γάντια και μάσκες, τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της αντίστοιχης των θετικών κρουσμάτων κορονοϊού στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, αναδεικνύει για άλλη μια φορά το ζήτημα της πώλησής τους από σημεία, που, σε αντίθεση με τα φαρμακεία, δεν έχουν πιστοποιηθεί για τη διάθεση υγειονομικού υλικού, όπως για παράδειγμα τα σούπερ μάρκετ.

Ο πρόεδρος των φαρμακοποιών στον νομό Μαγνησίας Κώστας Ματσιόλης συμβουλεύει τους πολίτες να εμπιστεύονται τα φαρμακεία για την προμήθεια μασκών ή γαντιών, προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες εκπλήξεις ως προς την καταλληλότητα των συγκεκριμένων ειδών. Προς το παρόν υπάρχει επάρκεια στις μάσκες, όχι όμως και στα γάντια, καθώς καταγράφονται ελλείψεις στα περισσότερα μεγέθη.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές τόσο στις μάσκες, όσο και στα γάντια δεν παρατηρούνται αυξήσεις, παρ’ ότι η ζήτηση έχει ανέβει κατακόρυφα την τελευταία εβδομάδα. Δεν είναι, ωστόσο, διόλου σίγουρο ότι δεν θα προκύψουν ανατιμήσεις, όπως συνέβη το διάστημα των μέτρων καραντίνας, όταν η αυξημένη ζήτηση οδήγησε σε ελλείψεις, που με τη σειρά τους προκάλεσαν αυξήσεις στα όρια της κερδοσκοπίας.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου