ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ζήτημα ζωής

ζήτημα-ζωής-753917

Η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας παίζουν κυριολεκτικά με τη ζωή των καρκινοπαθών. Στο αρμόδιο τμήμα του Νοσοκομείου Βόλου χημειοθεραπείες αναβάλλονται λόγω έλλειψης ενός φτηνού φαρμάκου. Την ίδια στιγμή οι μόλις δύο γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό καταβάλλουν τον δικό τους αγώνα παλεύοντας με άνισους όρους και χωρίς την απαιτούμενη στήριξη από το Κράτος στη «μάχη» που δίνουν καθημερινά για να σώσουν ζωές.

Επιπλέον, καρκινοπαθείς και από τον Βόλο περιμένουν από τον περασμένο Φεβρουάριο φάρμακα απαραίτητα για την ίδια τους τη ζωή στο τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί και παραγγελθεί, αλλά ακόμα δεν έχουν παραληφθεί.

Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του αρμοδίου Υπουργείου οφείλουν επιτέλους να πάψουν να εμπαίζουν τους ασθενείς και να ασχοληθούν σοβαρά με ένα ζήτημα που είναι κυριολεκτικά ζωής και θανάτου. Είναι αν μη τι άλλο ντροπή στην εποχή μας να μην εισάγονται φάρμακα για ανθρώπους που παλεύουν καθημερινά για την ίδια τους τη ζωή.

Β.ΚΑΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου