ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

προοπτικεσ-752089

Στους τρεις αναπτυξιακούς άξονες του Νομού Μαγνησίας αναφέρθηκε χθες από τον Βόλο, όπου πραγματοποίησε επίσκεψη επικεφαλής κλιμακίου του ΚΙΝΑΛ, ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη για τη Μαγνησία στηρίζεται κυρίως στο λιμάνι, το αεροδρόμιο και την επιχειρηματικότητα. Το λιμάνι του Βόλου βρίσκεται πράγματι σε μια αναπτυξιακή πορεία, το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου χρειάζεται ακόμα πολλά περισσότερα προκειμένου να καταστεί ουσιαστικά αερολιμένας για ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα, ενώ ο τομέας της επιχειρηματικότητας «αργοσβήνει» λόγω των μνημονιακών πολιτικών και της κρίσης. Μια πόλη με λιμάνι, αεροδρόμιο και βιομηχανική περιοχή «βυθίζεται» ολοένα και περισσότερα στην ύφεση και την ανεργία, με την Κυβέρνηση να μη δημιουργεί τις απαιτούμενες προοπτικές ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, η αναπτυξιακή προοπτική της Μαγνησίας βασιζόμενη στους τρεις προαναφερόμενους άξονες βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του ΚΙΝΑΛ, με στόχο την επανεκκίνηση της παραγωγικής «μηχανής» στον Νομό.

Β.ΚΑΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου