ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στροφή

στροφή-739664

Στροφή

Παγιώνεται πλέον η τάση αρκετοί υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις να επιλέγουν στις προτιμήσεις τους τις Στρατιωτικές Σχολές και τις αντίστοιχες των Σωμάτων Ασφαλείας. Στροφή που έχει λόγο και αιτία, καθώς η εισαγωγή στις προαναφερόμενες Σχολές προσφέρει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και προοπτικές καριέρας, χωρίς προβλήματα και εμπόδια.

Η γενικότερη ύφεση σε όλα σχεδόν τα επαγγέλματα, στα οποία οδηγούν οι λεγόμενες καλές Σχολές, ανατρέπει πλέον δεδομένα και στερεότυπα. Αρκετά παιδιά πλέον επιλέγουν την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση από ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα και προοπτικές, που στην εποχή μας οδηγεί απευθείας στην ανεργία ή σε άλλες, άσχετες με το αντικείμενο των σπουδών, επαγγελματικές επιλογές.

Β.ΚΑΡ

Δικαίωση

Είναι πραγματικά μοναδική στη ζωή των επιτυχόντων των πανελλαδικών η στιγμή της ενημέρωσης για τις σχολές εισαγωγής. Είναι ευτυχία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους η δικαίωση των προσπαθειών. Τώρα αρχίζει μία καινούργια ζωή για τους επιτυχόντες, αλλά και για τις οικογένειές τους.

Κ.Μ.

Αφανείς ήρωες

Ευχάριστα τα αποτελέσματα των πανελλαδικών για πολλούς αποφοίτους, που εισέρχονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διπλοί οι έπαινοι για τον μεγάλο αγώνα που έγινε κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, με το βάρος της πανδημίας να προκαλεί ανατροπές.

Αφανείς ήρωες εκπαιδευτικοί και μαθητές, που έδωσαν τεράστιο αγώνα για να κερδηθεί το χαμένο έδαφος στη διάρκεια του lock down.

Εξίσου συγκινητική η προσπάθεια των μαθητών περιφερειακών σχολείων, που συνέχισαν με σθένος τον αγώνα για να κόψουν το νήμα και να εισέλθουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε πείσμα των δυσκολιών, που δεν τους αποθάρρυναν.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου