ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Καθημερινός αγώνας

καθημερινός-αγώνας-739032

Ο αγώνας ενάντια στη βία πρέπει να είναι καθημερινός σχολιάζει η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη με αφορμή τηνανακοίνωση των βραβείων Νόμπελ Ειρήνης:

«Η Παγκόσμια αναγνώριση των ανθρώπων που έχουν υποφέρει ή που απειλείται η ζωή τους καθώς αγωνίζονται ενάντια στην βία και μάλιστα, την σεξουαλική, είναι θετικό γεγονός που χαιρετίζουμε, με αφορμή την ανακοίνωση των βραβείων Νόμπελ Ειρήνης. Ο γιατρός Ντένις Μοκουέγκε και η πρόσφυγας Νάντια Μουράντ αποτελούν παράδειγμα για το θάρρος και την ηρωική επιμονή τους.

Ωστόσο, δεν πρέπει κανείς μας να επαναπαύεται. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι δυστυχώς, κάθε λεπτό που περνά, πολλοί συνάνθρωποι μας υποφέρουν από την σεξουαλική βία και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στις εμπόλεμες ζώνες του κόσμου, αλλά ακόμη και δίπλα μας, κάπου στη γειτονιά μας.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος οι κυβερνήσεις και η κοινωνία οφείλουμε να δίνουμε καθημερινά τον αγώνα για να αντιμετωπίσουμε τα αίτια που προκαλούν την σεξουαλική βία, παράλληλα με την αυτονόητη δράση των αρμόδιων διεθνών και εγχώριων αρχών και υπηρεσιών για την πάταξη της».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου