ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανατιμήσεις

ανατιμήσεις-736616

Αυξήσεις καταγράφονται στις τιμές βασικών καταναλωτικών προϊόντων, αλλά και υπηρεσιών, οι οποίες αποδίδονται στην άνοδο των αντίστοιχων στα καύσιμα.

Οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά επηρεάζουν τα ήδη «γονατισμένα» ελληνικά νοικοκυριά, καθώς και επιχειρήσεις που παλεύουν, προκειμένου να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τις ήδη υφιστάμενες θέσεις εργασίας.

Οι καταναλωτές από την πλευρά τους προσπαθούν με χίλιες δυο στερήσεις να αγοράζουν τουλάχιστον τα απαραίτητα και σε περιορισμένες ποσότητες, βγάζοντάς τα πέρα εξαιρετικά δύσκολα. Όλα αυτά ενώ τα εισοδήματα μειώνονται συνεχώς, με τον ρυθμό καθόδου να είναι εκ διαμέτρου αντίθετος με τον αντίστοιχο ανόδου των τιμών βασικών προϊόντων και υπηρεσιών. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις δεν έχουν άλλες δυνάμεις και αντοχές.

Χρέος της Κυβέρνησης είναι να ανακόψει την «τρελή κούρσα» ανόδου των τιμών και επιτέλους να υλοποιήσει τη δέσμευσή της για αξιοπρεπείς μισθούς, προκειμένου οι καταναλωτές να έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν τις βασικές τουλάχιστον ανάγκες των οικογενειών τους.

Β.ΚΑΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου