ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απογοητευτικός απολογισμός

απογοητευτικός-απολογισμός-733691

Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων στην εμπορική αγορά του Βόλου ολοκληρώνεται σήμερα. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι των εμπόρων έχουν βγάλει ήδη τα συμπεράσματά τους για τη συνολική εικόνα της κατανάλωσης και τα επίπεδα των τζίρων. Απαγορευτικός είναι ο απολογισμός των φετινών θερινών εκπτώσεων, που έγιναν σε ιδιάζουσες συνθήκες, λόγω κορονοϊού.

Οι καταναλωτές, που είχαν τις οικονομικές αντοχές για κάποιες αγορές, χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν μάσκες εντός των εμπορικών επιχειρήσεων και να αψηφήσουν το κλίμα ανησυχίας, που κορυφώθηκε στον Βόλο το τελευταίο δίμηνο, όταν δηλαδή άρχισαν να εκδηλώνονται σε σχεδόν καθημερινή βάση νέα θετικά κρούσματα.

Οι καταναλωτές, που είδαν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, απλά κοίταζαν τις βιτρίνες όλο αυτό το διάστημα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Συνομοσπονδίας Εμπορίου, οι οκτώ στους δέκα καταστηματάρχες σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας δηλώσαν ότι οι τζίροι τους μειώθηκαν κατά τη φετινή περίοδο των θερινών εκπτώσεων.

Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην εμπορική αγορά του Βόλου, που πληθαίνουν οι φωνές για την ανάγκη λήψης άμεσων και ουσιαστικών μέτρων στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, όπως για παράδειγμα η μείωση των ενοικίων, μέτρο που ισχύει μετά τον Ιούνιο μόνο για τις επιχειρήσεις εστίασης.

Γ. Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου