ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Από Οντάριο, Βανκούβερ ένα τσιγάρο δρόμος…

από-οντάριο-βανκούβερ-ένα-τσιγάρο-δρό-731598

Στη συνέντευξη Τύπου της επιτροπής κατά της καύσης σκουπιδιών δόθηκε στους δημοσιογράφους ένα τετρασέλιδο γραμμένο από τους ίδιους με τα αποτελέσματα εργαστηρίου του εξωτερικού που ανέλαβε να κάνει τις αναλύσεις δειγμάτων εδάφους που πήραν τέσσερα μέλη τους και έξι που δεν ανακοινώθηκαν…

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ζήτησε από την επιτροπή τα επίσημα αποτελέσματα των αναλύσεων. Και έβαλε… ιδέες και σε άλλους…

«Σας αποστέλλουμε τα αποτελέσματα των χημικών αναλύσεων, όπως απεστάλησαν στην επιστημονική ομάδα της επιτροπής αγώνα πολιτών Βόλου, για την προσωπική ενημέρωσή σας και μόνο. Παρακαλούμε να μη δημοσιοποιηθούν ή κοινοποιηθούν σε τρίτους», το μήνυμα που συνόδευε τα αποτελέσματα που στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Παρεμπιπτόντως, οι αναλύσεις έγιναν σε εργαστήριο στο Βανκούβερ κι όχι στο Οντάριο όπως είπε και έγραψε η επιτροπή στο «εκλαϊκευμένο κείμενο της ανάλυσης των αποτελεσμάτων».

Πώς λέμε; Από Οντάριο, Βανκούβερ ένα τσιγάρο δρόμος…

Ε.Χ.

Προς άσχετους

Για να γνωρίζουν οι άσχετοι που καλά κάνουν – όπως φαίνεται – και είναι ολιγομίλητοι: Εννοείται πως η δημοσιογραφία ασκείται στο πεζοδρόμιο. Ο δημοσιογράφος οφείλει να πιάνει τον σφυγμό της κοινωνίας και να βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη.

Αλίμονο σε όσους νομίζουν και το υπερασπίζονται στην αποστροφή του λόγου τους ότι η δημοσιογραφία πρέπει να ασκείται σε κλειστά γραφεία παρέα με κινήσεις – «σφραγίδες» που εναγωνίως επιδιώκουν «νομιμοποίηση» μέσα από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τους δικούς τους λόγους.

Ε.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου