ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ολα έτοιμα…

ολα-έτοιμα-722246

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν ήταν γνωστό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για την εκλογή του επικεφαλής στη μείζονα μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, ωστόσο ένα είναι βέβαιο. Ότι ο Μπάμπης Ζάχος είναι νοικοκύρης, καθώς από νωρίς το πρωί είχε τυπώσει τα ψηφοδέλτια με τα ονόματα των υποψηφίων, είχε έτοιμη την κάλπη κ.α.

Το δίκτυο άρδευσης

Σημαντική ήταν η παρέμβαση στη χθεσινή σύσκεψη – παρουσίαση για τις μελέτες του περιφερειακού του πρώην Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς – Αρτέμιδας, Νίκου Στόικου, που ανάμεσα στα άλλα ερωτήματα – διευκρινήσεις, ζήτησε από τους μελετητές στην υπό σύνταξη μελέτη παράκαμψη της Αγριάς και των Λεχωνίων, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν το υφιστάμενο δίκτυο άρδευσης. Είμαστε σε συνεχή διαμάχη με τους παραγωγούς που πιέζουν για την ολοκλήρωση του δικτύου στην εργολαβία Καρατζούνη.

Πολλά ερωτήματα

Μπορεί στα Δημοτικά Συμβούλια να είναι ολιγομίλητος, ωστόσο χθες ήταν εμφανής η αγωνία του για τον τρόπο σύνταξης της μελέτης του περιφερειακού του Βόλου, στο τμήμα από Μπουρμπουλήθρα μέχρι και Λαρίσης, γι΄ αυτό και πολλά τα ερωτήματά του προς τους μελετητές και τους εκπροσώπους του Υπουργείου Υποδομών. Ο λόγος για το Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, Γιώργο Γίδαρη.

Θετική παρουσία

Θετική στη χθεσινή σύσκεψη για τον περιφερειακό ήταν και η παρουσία του εκπροσώπου της δημοτικής παράταξης, Δρόμοι Συνεργασίας, και πρώην δημοτικού συμβούλου της Νέας Ιωνίας, Νέστορα Μανιάρα, που σημείωσε ότι μπορούν τα εναπομείναντα τμήματα του περιφερειακού να γίνουν κατά φάσεις, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει το Υπουργείο να έχει κατά νου τον τελικό σχεδιασμό, προκειμένου να δεσμευτούν έγκαιρα οι αναγκαίες εκτάσεις. Ανάλογες ήταν και οι επισημάνσεις του Αντιπεριφερειάρχη, Γ. Καλτσογιάννη, που σημείωσε ότι στην περιοχή μετά του κόμβου της Μπουρμπουλήθρας και του κόμβου Διμηνίου, γίνεται όπως, είπε , από τους μελετητές παράπλευρη χρήση των παρόχθιων του Ξηριά, εκεί δηλαδή όπου η Κτηματική Υπηρεσία έχει εκκρεμότητες με τη σύνταξη πρωτοκόλλων αυθαίρετης κατάληψης.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ντράβαλα

Ετοιμάζουν εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης από ιδιωτικά στούντιο.Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να εκπέμψει εκ νέου η δημόσια τηλεόραση μέσα από τις συχνότητες της ΕΡΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σήμα θα βγει στον αέρα από ιδιωτικά στούντιο στα βόρεια προάστια, με την συνδρομή της Digea και όχι από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ όπου συνεχίζουν τις μεταδόσεις οι απολυμένοι εργαζόμενοι. Νέα ντράβαλα, προβλέπω για τον Παντ. Καψή.
Β.Κ

Οσονούπω

Μέχρι τέλος της εβδομάδας σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, εκτός απροόπτου, θα ανακοινωθεί ο νέος Διοικητής του ΓΝ Βόλου. Αύριο Πέμπτη έχουν κληθεί όλοι οι Δυπεάρχες στη χώρα σε συνεδρίαση υπό την προεδρία του νέου Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα στελεχωθούν τα νοσοκομεία. Αλλαγές μεγάλες και εκπλήξεις δεν αναμένονται. Περιμένουμε λοιπόν…
Β.Κ

Ενδιαφέρον

Με ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, στις 8:30 το βράδυ.
Το κλίμα είναι αρνητικά φορτισμένο με την υπόθεση της «λευκής επιταγής», ζήτημα που αναμένεται να μονοπωλήσει τη συνεδρίαση και να σηματοδοτήσει τις περαιτέρω εξελίξεις.
Σχεδόν βέβαιο θεωρείται ότι ο φάκελος της υπόθεσης δε θα κοινοποιηθεί μόνο στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και στον Εισαγγελέα.

Ε.Χ.

Ψαλίδι

«Ψαλίδι» στις δαπάνες του Ο.Λ.Β. επιχειρεί να βάλει το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ ταυτόχρονα ζητά αύξηση των εσόδων του λιμανιού, προκειμένου ο οργανισμός να καταστεί κερδοφόρος.
Το ζητούμενο βεβαίως είναι ότι αν δεν προχωρήσεις νέες επενδύσεις, δεν μπορείς να έχεις νέα έσοδα. Κοινώς αν δε δώσεις δε θα πάρεις.
Ε.Χ.

Ελαμψε δια της απουσίας

Ημέρα απεργίας χτες στους Δήμους της Μαγνησίας και το Διοικητικό Συμβούλιο των εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας έλαμψε δια της απουσίας του από τους χώρους δουλειάς.
…Αν αυτό λέγεται περιφρούρηση της απεργίας, τότε οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους.
Φ.Τ.

Εκτός γραμμής, Σεβασμιότατε

Εάν τολμήσουμε να ρωτήσουμε για πολλοστή φορά κάτι που είναι εκτός γραμμής της τοπικής Εκκλησίας σχετικά με τον Παιδικό Σταθμό που ανεγείρει στην Αγριά και συσχετίζει με τη δωρεά του βιομηχάνου Κ. Λούλη, όπως εάν ο Σταθμός χτίζεται μέσα σε ρέμα ή εάν η άδεια εκδόθηκε από τη Ναοδομία, θα θεωρηθούμε άθεοι, σχισματικοί, προδότες της πίστεως, εχθροί της Εκκλησίας, Συριζαίοι, κομμουνιστοσυμμορίτες, αναρχοάπλυτοι κ.τ.λ.;
…Σε κάθε περίπτωση, Σεβασμιότατε, ακόμα κι αν διατρέχουμε κάποιον τέτοιον κίνδυνο, επαναφέρουμε τις συγκεκριμένες ερωτήσεις, διότι αν και τις θέσαμε επανειλημμένα και δημόσια υπόψη σας, ούτε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου δώσατε απάντηση.
Φ.Τ.

Για πέταμα

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν θα καταστραφεί η χώρα χωρίς σχολικούς φύλακες.
…Και χωρίς Μητσοτάκηδες καλά θα τα πάμε, κύριε.
Φ.Τ.

Μια ωραία ατμόσφαιρα

Ενεκρίθη το σχέδιο διασώσεως με τα ίδια ισόβια θύματα: Τους εργαζόμενους. Τους απόμαχους. Τους αδύναμους.
…Ολα υπέροχα. Η σωτηρία πάει καλά και οι σωτήρες καλύτερα, οι απειλές κι οι εκβιασμοί πιο καλά ακόμα, οι φίλοι μας οι τοκογλύφοι θαυμάσια, τα παπαγαλάκια και τα Τουρκοκάναλα δυο φορές θαυμάσια, τα ΜΑΤ και η Χρυσή Αυγή τέλεια.
Φ.Τ.

Η δόξα της κυβερνήσεως

Κουράγιο! Ένα χρόνο ακόμα και βγαίνουμε απ’ τα μνημόνια!
…Με ένα χρέος διπλάσιο από τότε που μπήκαμε, με την οικονομία και την κοινωνία κατεστραμμένες, με έσοδα μηδέν (0) -πρέπει να τα δίνουμε στις τράπεζες για να στηρίξουμε την… ανάπτυξη- και ψάχνοντας καινούρια δάνεια για να ξεχρεώσουμε τα μνημονιακά! Μόνο που ως τότε τον εθνικό μας πλούτο θα τον έχει αρπάξει η Μέρκελ και δεν θα ’χουμε τίποτα να βάλουμε ενέχυρο…
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου