ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΗ ΚΑΛΠΗ

περιφερομενη-καλπη-709264

Δεν έφταναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσηλευτές του ιδιωτικού τομέα, έχουν να ασχοληθούν και με τις συνδικαλιστικές πρακτικές ορισμένων, που αντί να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο τους, προσπαθούν με τρόπο πολύ ανορθόδοξο και αντισυνδικαλιστικό να διασπάσουν τους εργαζόμενους.

Όπως κατήγγειλε το σωματείο υγειονομικού προσωπικού Ν. Μαγνησίας που μετρά 400 μέλη, νοσηλευτές συνεπικουρούμενοι από άσχετους με τον χώρο ανθρώπους, αποφάσισαν να στήσουν κυριολεκτικά «εν κρυπτώ» νέο σωματείο.

Μάλιστα περιέφεραν χθες και το ίδιο ετοιμάζονται να κάνουν και σήμερα κάλπη σε συγκεκριμένους χώρους..για να ψηφίσουν διοίκηση. «Η Δημοκρατία δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στον κάθε πολίτη. Αυτοί όμως που χωρίς αιδώ προσπαθούν να υφαρπάξουν ψήφους από ανυποψίαστους συναδέλφους γιατί καταψηφίστηκαν στις εκλογές του σωματείου ας κοιτάξουν πρώτα τον εαυτό τους στον καθρέπτη.

Καλούμε τα μέλη μας να συστρατευθούν στο σωματείο γιατί η ενότητα αποδυναμώνει τις ανήθικες πρακτικές και διαμορφώνει τις συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο», ήταν η ανακοίνωση που απέστειλε το σωματείο στα μέλη του, το οποίο σημειωτέον λειτουργεί εδώ και 45χρόνια, και παρά τις διαφορετικές αφετηρίες των παρατάξεων δεν προέκυψε ποτέ θέμα διάσπασης.

Πάντως απ’ ό,τι είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη, το θέμα θα έχει συνέχεια.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου