ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γλίτωσαν

γλίτωσαν-701947

Γλίτωσαν

Μάζευαν χολή, περιμένοντας την ώρα. Παραλίγο να σκάσουν. Ευτυχώς επιβίωσαν, φτύνοντάς την… τα πρώτα λεπτά με το κλείσιμο της κάλπης. Περαστικά.

Εκκλησίασμα

Ειδήμονες επί των πολιτικών έδειχναν την έγνοια τους για τη «μοναξιά» της Ζ. Μακρή απέναντι στους υπόλοιπους του γαλάζιου ψηφοδελτίου στη Μαγνησία. Ισως γι’ αυτό η μοναδική κυβερνητική βουλευτής σε έναν κατατροπωμένο από τα εκλογικά αποτελέσματα νομό, να χρειάστηκε χθες το πρωί να εκκλησιαστεί. Αναζήτησε την κατάνυξη σε Ιερό Ναό της Ν. Ιωνίας και κανένα «σταυρουδάκι» μαζί με τον σταυρό που έκανε. Από άμβωνα ο ιερέας, στο κλείσιμο της λειτουργίας την προσφώνησε και κάλεσε τους πιστούς σε στήριξη. Αντίδωρο και ψηφαλάκι μαζί, δηλαδή. Οπου φύγει – φύγει εξαγριωμένοι οι πιστοί και με λόγια που δεν άρμοζαν στο χώρο.

Κοπάνημα

Αν κοπανήθηκε… αυτές τις ημέρες με διαρροές για το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου. Τι καημός και παράπονο δεν περιγράφεται. Αν είχες αγοράσει καινούργιο εξοπλισμό σκι, γιατί δεν μας το έλεγες να σου εξασφαλίσουμε ένα τριημεράκι στο Καϊμακτσαλάν; Εκεί θα κοπανιόσουνα ακόμη καλύτερα κατηφορίζοντας.

Εκλογικοί αντιπρόσωποι

Εκτός από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που είχαν σημαντική οργάνωση στο θέμα των εκλογικών αντιπροσώπων στις χθεσινές εκλογές, τα υπόλοιπα κόμματα άφησαν τα περισσότερα εκλογικά τμήματα χωρίς εκπροσώπηση.

Όσα αποτελέσματα δημοσιοποιούνταν στα εκλογικά γραφεία ήταν των υποψηφίων από τους δικούς τους αντιπροσώπους, όπου είχαν κάλυψη.

Ενταση

Ενταση δημιουργήθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας, όταν υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαπίστωσαν έξω από εκλογικό τμήμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν στήσει τραπεζάκι και να μοιράζουν ψηφοδέλτια. Για το θέμα, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε και η Εισαγγελία.

Καφεδάκι

Καφεδάκι με φίλους του έπινε νωρίς χθες το πρωί ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, διαβάζοντας εφημερίδες. Αρκετοί έσπευσαν να του ζητήσουν να κάνει εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά ο ίδιος σφήκα…

Με θόρυβο

Οι αθίγγανοι για μία ακόμη φορά έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα εκλογικά τμήματα. Άλλες φορές με τις φωνές τους και άλλες φορές με το μπούγιο τους, αφού έμπαιναν μέσα στα εκλογικά τμήματα κατά ομάδες και όπως ήταν φυσικό η παρουσία τους ήταν ακόμη πιο «ηχηρή».

Μεγάλο παράπονο

Χωρίς φαγητό αλλά και νερό έμειναν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών, καθώς και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία, με αποτέλεσμα να έχουν μεγάλα παράπονα, με αποδέκτη το Δήμο Βόλου και τις αρμόδιες υπηρεσίες που είχαν αναλάβει, όπως έλεγαν, την προετοιμασία.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου