ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανησυχία για τη στατική επάρκεια

ανησυχία-για-τη-στατική-επάρκεια-680417

Δέκα ημέρες πριν το χτύπημα του Εγκέλαδου στη Θεσσαλία, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου Χρήστος Στρατηγόπουλος επικοινώνησε με τον διευθύνοντα το τοπικό Πρωτοδικείο και του εξέφρασε την ανησυχία του για τη στατική επάρκεια του δικαστικού μεγάρου.

Ο πρόεδρος Πρωτοδικών δεσμεύτηκε ότι θα μεριμνήσει για τη διενέργεια ελέγχου στο υπεραιωνόβιο κτίριο των δικαστηρίων και χθες ενημερώθηκε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου ότι η υπηρεσία δόμησης του Δήμου Βόλου θα ελέγξει σύντομα το δικαστικό μέγαρο.

Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ισχυρού σεισμού στην Ελασσόνα και των μετασεισμών που ακολούθησαν, οι δικηγόροι, οι δικαστικοί και οι εργαζόμενοι στο Πρωτοδικείο Βόλου λαχτάρησαν, όχι μόνο λόγω της έντασης των Ρίχτερ, αλλά και εξαιτίας της κατάστασης των δικαστηρίων.

Το κτίριο είναι καταπονημένο από την πάροδο του χρόνου και με τις όποιες παρεμβάσεις έγιναν κατά το παρελθόν για τη βελτίωση των υποδομών του δεν είναι δυνατό να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα στατικότητας. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Βόλου πρέπει άμεσα να το ελέγξει, με δεδομένη και τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου