ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κοινωνική προσφορά

κοινωνική-προσφορά-676590

Κατά 70% αυξήθηκαν οι δωρεές και οι χορηγίες προς το Ορφανοτροφείο Βόλου τον τελευταίο χρόνο. Το εντυπωσιακό στοιχείο δημοσιοποίησε ο πρόεδρος του ιδρύματος Κώστας Θεοδώρου στο περιθώριο της χθεσινής εκδήλωσης για την παραλαβή της σημαντικής βοήθειας σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, που προσέφερε στο Ορφανοτροφείο η οργάνωση «Ανθρώπινη Αγκαλιά».

Παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, η κοινωνική ευαισθησία και αλληλεγγύη δεν παραμένουν απλά ισχυρές έννοιες, αλλά μεταφράζονται σε πράξεις ουσίας από επώνυμους και ανώνυμους, οι οποίοι με την προσφορά τους κρατούν αναμμένη τη φλόγα της ανθρωπιάς.

Ιδρύματα, όπως το Ορφανοτροφείο Βόλου, που επιτελούν τεράστιο κοινωνικό έργο, καλύπτοντας τα κενά της πολιτείας στον συγκεκριμένο ευαίσθητο τομέα, έχουν απόλυτη ανάγκη τις προσφορές, τις δωρεές και τις χορηγίες. Αλλιώς τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η ύπαρξή τους.

Ευτυχώς στον Βόλο και γενικότερα στη Μαγνησία η αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης έχει αποκτήσει βαθιές ρίζες και αποτυπώνεται στο έργο και την πολυεπίπεδη προσφορά των κοινωφελών ιδρυμάτων της περιοχής.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου