ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επιλογές

επιλογές-671504

Η ώρα της κρίσης για τη συγκυβέρνηση φτάνει πλέον, με την περίφημη συμφωνία των Πρεσπών να τίθεται προς συζήτηση και έγκριση στη Βουλή το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.

Η συγκυβέρνηση θα τεστάρει τις αντοχές της στηνπιο δύσκολη καικρίσιμη δοκιμασία, με τον μικρό κυβερνητικό εταίρο των ΑΝΕΛ να βρίσκεται αντιμέτωπος με τη στιγμή της αλήθειας. Ενδεικτικές της κρισιμότητας της κατάστασης είναι οι διαρροές κυβερνητικών στελεχών που εκφράζουν βεβαιότητα σχετικά με την εξασφάλιση της απαιτούμενης πλειοψηφίας.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα στο σύνολό τους σχεδόν έχουν πάρει θέση σχετικά με τη συμφωνία. Εξαιρούνται οι ΑΝΕΛ, που μέχρι στιγμής ακολουθούν την εύκολη τακτική των τεχνασμάτων και των υπεκφυγών.

Ωστόσο, τα περιθώρια στενεύουν πλέον και η ώρα της αλήθειας φτάνει. Ο μικρός κυβερνητικός εταίρος καλείται να επιλέξει και να πάρει σαφή θέση σχετικά με τη συμφωνία. Δύο επιλογές έχει και μένει να φανεί αν θα εγκρίνει τη συμφωνία ή τελικά θα βάλει τη συγκυβέρνηση σε μπελάδες δρομολογώντας εξελίξεις…

Β.ΚΑΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου