ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εξαίρεση πασχόντων από μεσογειακή αναιμία από τον εμβολιασμό

εξαίρεση-πασχόντων-από-μεσογειακή-αν-664123

Είναι πραγματικά ακατανόητη η εξαίρεση των πολιτών, που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, από την πρώτη φάση του εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων κατά του κορονοϊού.

Χωρίς να έχει δοθεί κάποια εξήγηση για τον αποκλεισμό τους από τη διαδικασία των εμβολιασμών, που άρχισε από χθες για τους νεφροπαθείς, τους καρκινοπαθείς και τα άτομα με αναπηρία, οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία θα πρέπει να περιμένουν μέχρι τον ερχόμενο Μάιο για να κάνουν το πολυπόθητο εμβόλιο. Θα πρέπει, δηλαδή, να ζήσουν για άλλους δύο μήνες με την αγωνία και τον φόβο μήπως μολυνθούν από τον κορονοϊό.

Οι αρμόδιοι της εθνικής επιτροπής εμβολιασμών, που τους άφησαν εκτός, εκτιμούν προφανώς ότι οι 5.000 πολίτες, που υποβάλλονται δύο φορές τον μήνα σε μετάγγιση αίματος και είναι υποχρεωμένοι να μπαινοβγαίνουν στα Νοσοκομεία, δεν κινδυνεύουν από τον κορονοϊό.

Οτι δεν τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους αν νοσήσουν, παρ’ ότι ταλαιπωρούνται από χρόνια αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα. Οτι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αν συνεχίσουν για ακόμη δύο μήνες να ζουν σε καθεστώς απόλυτης καραντίνας.

Η εξαίρεση των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία από τους εμβολιασμούς αποδεικνύει τον κάκιστο σχεδιασμό της συγκεκριμένης διαδικασίας, για την οποία τα κυβερνητικά στελέχη καμαρώνουν…

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου