ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σιωπή του Υπουργείου για τις καταγγελίες συνταξιούχων

σιωπή-του-υπουργείου-για-τις-καταγγελ-655576

Η σιωπή του υπουργείου Εργασίας στις καταγγελίες συνταξιουχικών ενώσεων της χώρας, αναφορικά με την προμήθεια των δικηγορικών και λογιστικών γραφείων, που θα αναλάβουν την απονομή των εκκρεμών συντάξεων, έτσι ώστε να επιλυθεί το σοβαρό πρόβλημα, εντείνει τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις των καταγγελλόντων.

Οι ιδιώτες, που θα αναλάβουν να «τρέξουν» τις σχετικές διαδικασίες, ώστε να αποδοθούν οι 300.000 εκκρεμείς συντάξεις σε ισάριθμους δικαιούχους, δεν θα αμειφθούν από το κράτος, αλλά στην ουσία από τους ίδιους τους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η προμήθεια φοροτεχνικών και δικηγόρων θα προκύψει από τα ποσά, τα οποία περιμένουν να λάβουν αναδρομικά οι συνταξιούχοι, που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής δύο και τρία χρόνια, προκειμένου να εκδοθούν οι συντάξεις, τις οποίες δικαιούνται και πλήρωσαν τις προβλεπόμενες ασφαλιστικές εισφορές κατά τη διάρκεια του εργασιακού τους βίου.

Αντί το υπουργείο να στελεχώσει τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ με το απαιτούμενο προσωπικό, αναθέτει σε ιδιώτες την ολοκλήρωση των πολύπλοκων διαδικασιών απονομής των συντάξεων και επιβαρύνει οικονομικά τους συνταξιούχους, που ουδέποτε συναίνεσαν στον σχεδιασμό. Αδιανόητες καταστάσεις, που σημειώνονται μόνο στην Ελλάδα και αποδεικνύουν ποσό σέβεται το κράτος τους απόμαχους της δουλειάς.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου