ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μείωση τζίρου 80%

μείωση-τζίρου-80-647998

Από τις αρχές του περασμένου Μαρτίου, που άρχισε η εμπορική αγορά στον Βόλο να λειτουργεί με click away και click in shop για τα καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, η μείωση του τζίρου φτάνει στο 80%. Ακόμη και η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων, που παρατάθηκε λόγω ειδικών συνθηκών μέχρι τις 31 Μαρτίου, δεν βοήθησε στην τόνωση της αγοραστικής κίνησης και κατά συνέπεια στην οικονομική ενίσχυση των τοπικών εμπορικών επιχειρήσεων.

Με δεδομένη την απόφαση της κυβέρνησης για χαλάρωση των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού και την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου στις περιοχές, οι οποίες βρίσκονταν από τον περασμένο Φεβρουάριο στο «βαθύ κόκκινο», ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος επισημαίνει ότι πρέπει να επιτραπεί η φυσική παρουσία των καταναλωτών εντός των καταστημάτων, με βάση τα τετραγωνικά κάθε επιχείρησης.

Ενόψει, μάλιστα, και της πασχαλινής περιόδου, οι έμποροι εκτιμούν ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να καλύψουν κάποιες από τις απώλειες των προηγούμενων μηνών. Πάντως μέχρι χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε συγκεκριμένη ενημέρωση από την κυβέρνηση για το αν θα αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων από την ερχόμενη Δευτέρα και στις περιοχές, που δεν είναι στο «βαθύ κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου