ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ελλείψεις

ελλείψεις-646306

Παραμένουν και εντείνονται οι ελλείψεις αντιγριπικών εμβολίων στα φαρμακεία του Βόλου, τη στιγμή που ο ιός της γρίπης βρίσκεται σε έξαρση.

Οι πολίτες που θέλουν να κάνουν τώρα το σχετικό εμβόλιο, πολύ δύσκολα το βρίσκουν, καθώς τα αποθέματα έχουν σχεδόν εξαντληθεί τόσο από τις φαρμακαποθήκες, όσο και από τις φαρμακευτικές εταιρείες. Τα τοπικά φαρμακεία που έχουν ακόμη διαθέσιμο αριθμό αντιγριπικών εμβολίων είναι ελάχιστα και ο κόσμος πρέπει να τα αναζητήσει από φαρμακοποιό σε φαρμακοποιό.

Το συγκεκριμένο φαινόμενο δεν είναι ασυνήθιστο. Σχεδόν κάθε χρόνο αυτή την εποχή που η γρίπη βρίσκεται σε έξαρση τα αντιγριπικά εμβόλια εξαντλούνται. Προφανώς υπάρχει μείζον θέμα κακού προγραμματισμού κάθε χρόνο, σε ό,τι αφορά στην επάρκεια αντιγριπικών εμβολίων.

Αυτό το θέμα και η δεδομένη έλλειψη ρευστότητας σε φαρμακαποθήκες και φαρμακευτικές εταιρείες προκαλούν ένα άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία φαινόμενο, με τους πολίτες που δεν μερίμνησαν εγκαίρως για τον εμβολιασμό τους να υφίστανται τώρα τις συνέπειες.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου