ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ναι μεν, αλλά… για τα σχολεία

ναι-μεν-αλλά-για-τα-σχολεία-64260

Σύμφωνο βρίσκει τον πρόεδρο του συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών Μαγνησίας, Απόστολο Μούσιο, η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουνίου.

Οπως επισημαίνει, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να εφαρμόσουν τους κανόνες ασφαλείας ενόψει και της ερχόμενης σχολικής περιόδου, από την 1η Σεπτεμβρίου. Βασική προϋπόθεση για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι, κατά τον κ. Μούσιο, η αυστηρή εφαρμογή των μέτρων ατομικής υγιεινής και η τήρηση των αποστάσεων.

Σε ό,τι αφορά στις μικρές ηλικίες, όλοι αντιλαμβάνονται ότι πολύ δύσκολα μπορούν να εφαρμοστούν οι αποφάσεις των ειδικών, ενώ ειδικά νηπιαγωγεία τα οποία στεγάζονται σε μονοκατοικίες, ισόγεια πολυκατοικιών και άλλους ακατάλληλους χώρους, προκύπτει ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα ως προς την τήρηση των μέτρων. Στην περιοχή μας προβλήματα εντοπίζονται σε συνολικά δέκα νηπιαγωγεία, τα οποία στεγάζονται σε ισάριθμα ακατάλληλα κτίρια.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου