ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Να δεσμευτούν

να-δεσμευτούν-636308

Την άποψη πως τα κόμματα δεν πολυνοιάζονται για τον Δήμο Βόλου διατύπωσε στη στήλη ο πρώην δήμαρχος Νέας Ιωνίας Στέφανος Φούσκης, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις.

«Εχουν το μυαλό τους κυρίως στις βουλευτικές εκλογές και όχι στο εάν θα αλλάξει ή όχι η σημερινή δημοτική αρχή», εκτιμά ο κ. Φούσκης. «Όμως – όπως λέει ο ίδιος – με τον νέο αντιλαϊκό αυτοδιοικητικό νόμο και την εφαρμογή της απλής αναλογικής, η εκλογή δημάρχου δεν θα συνοδεύεται απαραίτητα και από ανάλογη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, με αποτέλεσμα οι πλειοψηφίες, κυρίως στα μεγάλα θέματα της πόλης, να διαμορφώνονται ανάλογα.

Για αυτό και επιβάλλεται η ξεκάθαρη απόφαση – δέσμευση των υποψηφίων δημάρχων και όχι μόνο για το τι μέλλει γενέσθαι για το θέμα της ΑΓΕΤ (καύση RDF). Τι θα κάνουν όσοι υποψήφιοι δήμαρχοι υποστηρίζουν την κυβερνητική πολιτική στο θέμα αυτό;» αναρωτιέται ο κ. Φούσκης.

Το ίδιο ισχύει σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Ν. Ιωνίας για το θέμα του Κραυσίνδωνα, για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής RDF-SRF, αλλά και άλλα σοβαρά ζητήματα.

«Εάν δεν υπάρχουν δεσμεύσεις από πριν, μετά τις εκλογές του Μαΐου θα υπάρχει κίνδυνος συνέχισης της ίδιας σημερινής δημοτικής πολιτικής και από άλλους δρόμους», προσθέτει ο κ. Φούσκης.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου