ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ισχυρός κοινωνικός συμβολισμός

ισχυρός-κοινωνικός-συμβολισμός-619858

Τη Στέγη Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών του Δήμου Βόλου θα στηρίξουν με τα έσοδα της πασχαλινής εορταγοράς, που διοργανώνουν από χθες στην αίθουσα εκδηλώσεων του Αστυνομικού Μεγάρου, η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας και η τοπική διοίκηση της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών.

Τα έσοδα από τις εικαστικές και όχι μόνο δημιουργίες των γυναικών αστυνομικών θα δοθούν στον Ξενώνα, όπου έχουν βρει καταφύγιο πολλές γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Η πρωτοβουλία, εκτός από την ουσιαστική της διάσταση, καθώς θα ενισχυθεί η καθημερινή λειτουργία του ξενώνα, έχει και ισχυρό συμβολισμό. Οι αστυνομικοί, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, στέλνουν το μήνυμα ότι πρέπει να σπάσει ο κύκλος της σιωπής και να καταγγέλλονται στις αρχές τα περιστατικά βίας με θύματα γυναίκες, που λαμβάνουν ανησυχητικές διαστάσεις τον τελευταίο χρόνο, που εφαρμόζονται μέτρα κατά της πανδημίας.

Πέραν των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας οφείλει να σπάσει τη σιωπή του ο οικογενειακός και φιλικός τους περίγυρος. Το θεσμικό πλαίσιο και οι δομές για τη βοήθεια των θυμάτων υπάρχουν. Αρκεί να γνωρίζουν οι αρμόδιοι ότι πρέπει να παρέμβουν.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου