ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέες εμβολιαστικές γραμμές

νέες-εμβολιαστικές-γραμμές-615672

Ισως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να λειτουργήσει το νέο εμβολιαστικό κέντρο στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου σχεδιάζεται να ανοίξουν δέκα επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές, επτά για το εμβόλιο της Pfizer, δύο για το αντίστοιχο της AstraZeneca και μία για της Johnson and Johnson.

Οταν θα αναπτυχθεί πλήρως το νέο εμβολιαστικό κέντρο, θα γίνονται καθημερινά στο Νοσοκομείο πάνω από 900 δόσεις εμβολίων, που σημαίνει ότι μαζί με τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα του νομού, οι ημερήσιες δόσεις μπορούν να ξεπεράσουν τις 1.400.

Σύμφωνα με την εκτίμηση, τον Ιούλιο είναι δυνατό να έχει εμβολιαστεί ακόμη το 60% των κατοίκων της Μαγνησίας. Δηλαδή, μετά το καλοκαίρι θα έχουμε αποκτήσει το πολυπόθητο τείχος ανοσίας και θα μπορέσουμε να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας. Αρκεί να μην προκύψουν άλλα προβλήματα ως προς τις παραγγελίες των εμβολίων, καθώς επίσης και να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό οι νέες εμβολιαστικές δομές.

Επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές, ορισμένες εκ των οποίων, μάλιστα, θα λειτουργούν και τα Σαββατοκύριακα, σημαίνει επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Εγινε ο κατάλληλος σχεδιασμός ή θα επιχειρηθεί να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες με τη γνωστή μέθοδο της ανακύκλωσης προσωπικού;

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου