ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Οχι» στις εμβόλιμες εκπτώσεις

οχι-στις-εμβόλιμες-εκπτώσεις-607404

Την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων ζήτησαν οι εκπρόσωποι των εμπορικών Συλλόγων της Θεσσαλίας κατά την πρόσφατη γενική συνέλευση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.

Πρόκειται για ένα θέμα που έθεσε ξανά και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Απόστολος Οντόπουλος, ενώ και η Ομοσπονδία του κλάδου σε επίπεδο Θεσσαλίας έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει τρεις εμβόλιμες εκπτωτικές περιόδους ανάμεσα στις περιόδους των χειμερινών και θερινών εκπτώσεων.

Οι άνθρωποι της αγοράς μιλούν για εκφυλισμό του θεσμού των εκπτώσεων, καθώς θεωρούν πως οι εμβόλιμες εκπτωτικές περίοδοι δεν αποφέρουν τίποτα απολύτως ούτε στους μικρομεσαίους καταστηματάρχες, ούτε βέβαια και στους καταναλωτές.

Μόνο οι μεγάλες αλυσίδες και οι πολυεθνικές που έχουν επικρατήσει στην αγορά επωφελούνται από τις αλλεπάλληλες εκπτωτικές περιόδους, τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, ο οποίος επισημαίνει ότι πραγματικές μειώσεις στις τιμές, έτσι ώστε να κερδίζουν και πολίτες και οι επαγγελματίες, γίνονται μόνο κατά της διάρκεια των εκπτώσεων στα δίμηνα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου και Ιουλίου – Αυγούστου.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου