ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αμεση ανταπόκριση

αμεση-ανταπόκριση-604636

Το κοινωνικό της πρόσωπο επέδειξε για άλλη μια φορά η Ενωτική Πρωτοβουλία Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας, προσφέροντας χθες ολοκαίνουργιο εκτυπωτή στο σωματείο «Μάγνητες Τυφλοί».

Η αγορά του μηχανήματος έγινε με συνοπτικές διαδικασίες και χθες το μεσημέρι ο νέος εκτυπωτής είχε τοποθετηθεί στα γραφεία του σωματείου στη Νέα Ιωνία. Ούτε μήνας δεν πέρασε από την ημέρα που υποβλήθηκε το σχετικό αίτημα.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία αγόρασε τον εκτυπωτή με ιδίους πόρους και τον προσέφερε στο σωματείο χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες, εισπράττοντας την ευγνωμοσύνη του προέδρου Λάμπρου Παρασκευά. Οπως ο ίδιος είπε, είναι πολύ σημαντικό στην παρούσα δύσκολη συγκύρια να υπάρχει κοινωνική αλληλεγγύη και να προσφέρεται βοήθεια από συλλογικούς φορείς σε κοινωνικές ομάδες με ιδιαιτερότητες, που δεν θέλουν την ανοχή της κοινωνίας, αλλά την αποδοχή της.

Με χειρονομίες όπως η συγκεκριμένη από την Ενωτική Πρωτοβουλία Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας, γίνεται πράξη και επιπρόσθετα καλύπτονται τα κενά της πολιτείας στον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής πολιτικής. Η Ενωτική Πρωτοβουλία δίδει μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας από τον Απρίλιο του 2020, όταν άρχισε να προσφέρει χειρουργικές μάσκες, θερμόμετρα και απαραίτητα αναλώσιμα υγειονομικά υλικά στο Νοσοκομείο Βόλου, το οποίο παραμένει στη πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου