ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παρατηρητές

παρατηρητές-583388

Παρατηρητές

Μπορεί ορισμένοι από το τοπικό ΚΙΝΑΛ να μην κατάφεραν να εκλεγούν σύνεδροι, η λύση όμως βρέθηκε για να παρακολουθήσουν το συνέδριο στις 30- 31 Μαρτίου που διεξάγεται στην Αθήνα. Θα δηλώσουν παρατηρητές και «ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν βέβαια, αλλά αυτό περνάει σε δεύτερη μοίρα, για όσους θέλουν πραγματικά να παρακολουθήσουν τη δημόσια συζήτηση για την ανασυγκρότηση του χώρου. Οι αιτήσεις ήδη «πέφτουν βροχή».

Β.Κ.

Μέσω ανάρτησης

Η Ενωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου, σε ανάρτησή της στο fb, σχολιάζοντας το συλλαλητήριο που έγινε για την καύση σκουπιδιών το περασμένο Σάββατο, αναφέρει: «Δυο 24ωρα καλά – καλά δεν πέρασαν για να πέσουν οι μάσκες των σκοπιμοτήτων που κρύβονται πίσω από το συλλαλητήριο της 16.03. Κάλεσμα στους ανυποψίαστους κατά πλειοψηφία συμπολίτες μας έκαναν μεταξύ άλλων η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΠΑΜ, το Ξεκίνημα, η Πλεύση Ελευθερίας (με την κ. Κωνσταντοπούλου να έχει συνδυάσει το συλλαλητήριο με κανονική προεκλογική περιοδεία αφού μετά παρευρέθηκε στο Κιλελέρ), η Λαϊκή Συσπείρωση που την ίδια στιγμή διαδήλωνε στον Βόλο, προτάσσοντας την οικολογική της συνείδηση όσον αφορά στην καύση στην ΑΓΕΤ και ταυτόχρονα τασσόταν κατά των ανεμογεννητριών στον Λαύκο και όλα αυτά παρουσιάζοντας σήμερα (σ.σ. τη Δευτέρα) το νέο ψηφοδέλτιό της για την αυτοδιοίκηση… Πόση υποκρισία, το νέο σύνθημά σας θα είναι «όχι στις ανεμογεννήτριες, ναι στον λιγνίτη στη ΔΕΗ»; Αυτά διαπίστωσε και ο Ιατρικός Σύλλογος και απείχε από τη διοργάνωση… Ως Ενωση Προσωπικού Βιομηχανίας Τσιμέντων Βόλου δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα πολιτικό κόμμα συμπεριλαμβανομένων των υπολοίπων κομμάτων να παίξουν πολιτικά παιχνίδια και να στήσουν τον προεκλογικό τους αγώνα στις πλάτες των εργαζομένων! Χορτάσαμε οικολόγους σωτήρες που πασχίζουν για το καλό της υγείας μας! Η προεκλογική πασαρέλα καλά κρατεί και οι συμπολίτες μας νομίζουν ότι όλοι κόπτονται για την υγεία τους εξαπατημένοι της προπαγάνδας και της τρομοκρατίας…».

Β.Κ.

Δημιουργία

Σε μία από τις ελάχιστες δημόσιες τοποθετήσεις του ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Σημίτης είπε από τη Θεσσαλονίκη τα αυτονόητα. Αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη της χώρας για δημιουργία, με μεταρρυθμίσεις και επενδύσεις, τονίζοντας ότι οι παροχές και τα επιδόματα λειτουργούν ανασταλτικά στην προοπτική ανάπτυξης. Συμφωνούσε ή διαφωνούσε κανείς με την πολιτική που άσκησε ο κ. Σημίτης ως υπουργός αρχικά και πρωθυπουργός μετέπειτα, δεν μπορεί παρά να παραδεχτεί ότι αποτύπωσε ακριβώς τις προοπτικές που χρειάζονται και απαιτούνται, προκειμένου να βγει η χώρα στο ξέφωτο.

Β.ΚΑΡ.

Εμπαιγμός

Προφανώς μας εμπαίζουν από την Ευρώπη, επιδιώκοντας μάταια να πείσουν ότι γίνεται ουσιαστική κίνηση βοήθειας προς τους χαμηλόμισθους με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Δεν μπορούν να εξηγηθούν διαφορετικά οι απόψεις σχετικά με την αύξηση, που θα οδηγήσει με τη σειρά της, όπως υποστηρίζεται, στην τόνωση της καταναλωτικής δύναμης. Ενδεχομένως θεωρούν στην Ευρώπη, προφανώς για να δώσουν άλλοθι στην Κυβέρνηση, ότι με 50 και 60 ευρώ επιπλέον τον μήνα οι χαμηλόμισθοι θα σπεύσουν στην κατανάλωση και θα ξεσηκώσουν την αγορά. Το πρόβλημα πλέον είναι ξεκάθαρα επιβίωσης. Με ψευδεπίγραφες παροχές, επιδόματα και χαρτζιλίκια δεν ζουν οικογένειες και από την Ευρώπη γίνεται λόγος για ενίσχυση της μηδενικής πλέον αγοραστικής δύναμης των χαμηλόμισθων και όχι μόνο…

Β.ΚΑΡ.

Μπαίνει θέμα δημόσιας ασφάλειας

Δεν αντιδρά μόνο ο δικηγορικός κόσμος για τις αλλαγές που επιφέρει στον Ποινικό Κώδικα το σχέδιο νόμου που τέθηκε σε διαβούλευση. Χθες η Ενωση Εισαγγελέων τοποθετήθηκε και μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της εκτιμά ότι οι ρυθμίσεις για την υποβάθμιση του αδικήματος της κατοχής εκρηκτικών, η δίωξη κατ’ έγκληση αδικημάτων, όπως οι κλοπές και οι απάτες και η κατάργηση των επιβαρυντικών περιστάσεων αξιόποινων πράξεων «θα επιφέρουν κατά την πρακτική εφαρμογή τους κίνδυνο κλονισμού της κοινωνικής ειρήνης και δημόσιας ασφάλειας».

Κ.Μ.

Μήνυμα

«Δεν θα επιτρέψουμε ούτε στο έργο της ύδρευσης σε Ν. Ιωνία και Βόλο, ούτε στο έργο αποχέτευσης στην Αγριά που θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα, να γίνουν… νέα ΕΡΓΗΛ», διεμήνυσε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος από τη Ν. Αγχίαλο όπου υπογράφτηκε η σύμβαση για το έργο της αποχέτευσης. Απέδωσε μάλιστα τη βεβαιότητα στη συνεργασία που υπάρχει πλέον με τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΜΒ, μετά από μία μακρά ταραχώδη περίοδο στις σχέσεις διοίκησης και υπαλλήλων.

Ε.Χ.

Αίτημα

Με αίτημά του προς το τμήμα Διαχείρισης Δημοτικής Περιουσίας ο αντιδήμαρχος Κοιμητηρίων Χρήστος Στεφόπουλος έχει κινήσει τη διαδικασία αναζήτησης έκτασης για τη δημιουργία νέου κοιμητηρίου στην Αγριά. Φυσικά, όπως αναφέρει η διαδικασία δεν είναι εύκολη. Πρέπει να πληροί το σύνολο των προδιαγραφών που θέτει η νομοθεσία, σε διαφορετική περίπτωση δεν θα μπορέσει να αδειοδοτηθεί ο χώρος. Πάντως αν δεν βρεθεί λύση με κάποια έκταση του δήμου, θα στραφεί στην αναζήτηση ιδιωτικού οικοπέδου μέσα από διαγωνισμό. Ε.Χ. Παντός καιρού. Παντός καιρού δηλώνει ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης ο οποίος καλύπτει με σκληρή εργασία τα κενά που έχουν προκύψει λόγω της δραματικής υποστελέχωσης του δήμου, από γραμματειακή υποστήριξη μέχρι τον συντονισμό έργων. Αυτή είναι η εικόνα της καθημερινής πραγματικότητας που βιώνουν οι αιρετοί των μικρών νησιωτικών περιοχών εν έτει 2019. Πολύς λόγος γίνεται για πρόοδο και ανάπτυξη, αλλά επί της ουσίας οι καθημερινές ανάγκες των μικρών νησιών καλύπτονται χάρη στον εθελοντισμό και τη διάθεση προσφοράς. Μέχρι πότε;

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου