ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γνώση και εμπειρία

γνώση-και-εμπειρία-577530

Πτυχιούχος του Τμήματος Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με διδακτορικό δίπλωμα φιλοσοφίας στις γεωπονικές επιστήμες και μεταδιδακτορική έρευνα, ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωργικών Κατασκευών και Ελέγχου Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Κατσούλας, συνδυάζει τη γνώση και την εμπειρία στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

Καλλιέργειες, που με σύμμαχο την τεχνολογία, μπορούν να μειώσουν όχι μόνο το κόστος για τον παραγωγό, αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που είναι το ζητούμενο σε μια εποχή που το ίδιο το περιβάλλον και ο άνθρωπος απειλούνται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Δεν είναι τυχαίο ότι υπό την εποπτεία του πρόκειται να δημιουργηθεί στην περιοχή μας το πρώτο σε όλη τη Μεσόγειο πιλοτικό θερμοκήπιο, που θα ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίες και μέσα, με στόχους την αύξηση της παραγωγής και τη μείωση του κόστους και ταυτόχρονα τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, που είναι και το ζητούμενο. Αλλωστε το πλούσιο ερευνητικό έργο του Νικολάου Κατσούλα «ακουμπά» σε όλες τις πτυχές του πιλοτικού θερμοκηπίου, σχεδιασμός, διαχείριση και έλεγχος, υλικά κάλυψης, θέρμανση, αερισμός, δροσισμός και σκίαση, ανάγκες σε νερό και άρδευση, διαχείριση συστημάτων υδροπονικών καλλιεργειών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου