ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Brain drain

brain-drain-568819

Νέα, με αξιόλογες σπουδές ως μηχανολόγος μηχανικός ρομποτικού σχεδιασμού στο Kings College του Λονδίνου, υπότροφος υποψήφια διδάκτορας Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Οκλαντ Νέας Ζηλανδίας και εργασιακή εμπειρία σε εταιρεία βιοτεχνολογίας στο Μονπελιέ.

Το πλούσιο βιογραφικό της Παρίσας Κουτσιφέλη, κόρη της Εμμης Αβραμίδου και του Δημήτρη Κουτσιφέλη, «αποκαλύπτει» μία πληγή που συνεχίζει να αιμορραγεί σήμερα, το brain drain. Γι’ αυτό και η ίδια κατεβαίνει ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Μαζί για τον Βόλο».

«Η συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές αφορά στην αγάπη στον Βόλο και στη βαθιά πίστη ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να συμμετέχει στην αναστροφή του brain drain. Πολύ περισσότερο ο Δήμος του Βόλου, μια πόλης με Πανεπιστήμιο και βιομηχανική παράδοση, θα πρέπει να ηγηθεί της προσπάθειας της επιστροφής των νέων επιστημόνων, γιατί η οριστική έξοδος από την κρίση δεν είναι μόνο ο τουρισμός και οι υπηρεσίες, αλλά η έρευνα, η καινοτομία, το επιχειρείν με σύγχρονους όρους», υπογραμμίζει η Παρίσα Κουτσιφέλη.

Ν.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου