ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ψύχραιμη προσέγγιση

ψύχραιμη-προσέγγιση-565901

Δεν υπάρχει λόγος πανικού από την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να μη συμπεριλάβει την Ελλάδα στη λίστα με τους «πράσινους» τουριστικούς προορισμούς, επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και επί σειρά ετών πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Κώστας Λεβέντης.

Οπως σημειώνει, η συγκεκριμένη απόφαση εδράζεται στην κόντρα του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε. και ειδικά με τη Γερμανία, καθώς επίσης και σε συμφέροντα μεγάλων γραφείων tour operators. Μέχρι τις αρχές Ιουλίου τα δεδομένα θα έχουν αλλάξει και φαίνεται από τις πτήσεις με Βρετανούς τουρίστες, που ήδη προσγειώνονται στη Ρόδο και την Κρήτη, παρά την υποχρέωσή τους να τεθούν σε καραντίνα, επιστρέφοντας στην Αγγλία από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σε ό,τι αφορά στη Μαγνησία, οι επιπτώσεις από την επίμαχη απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης επηρεάζουν τα νησιά των Βορείων Σποράδων και ιδιαίτερα τη Σκιάθο, όπου οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούν ισχυρή πλειονότητα στο νησί του Παπαδιαμάντη.

Στη χερσαία Μαγνησία και ειδικά στο Πήλιο ήδη έχουν φτάσει πολλοί Ισραηλινοί, Γερμανοί και Γάλλοι τουρίστες, ενώ οι ενδείξεις για παράταση της τουριστικής κίνησης μέχρι και τα τέλη Σεπτεμβρίου ενισχύουν τις εκτιμήσεις ότι το φετινό καλοκαίρι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για το 50% του τζίρου του 2019.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου