ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πήρε την ευχή…

πήρε-την-ευχή-561481

Πήρε την ευχή…

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο συναντήθηκε χθες Παρασκευή ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό της Νάνσυς Καπούλα «Βόλος, Εξυπνη Πόλη» Νίκος Αγγελέτος. Η ευλογία, άλλωστε, αποτελεί ισχυρό κίνητρο για έναν άνθρωπο με ισχυρή πίστη και υψηλά ιδανικά, όπως ο Νίκος Αγγελέτος. Στη συνάντηση συζητήθηκαν διάφορα θέματα, που αφορούν στο θεάρεστο έργο της τοπικής μας Εκκλησίας κι ο Μητροπολίτης ευχήθηκε στον κ. Αγγελέτο καλή δύναμη και καλή επιτυχία στον αγώνα του…

Ν.Τ.

Νέοι πρωτοδίκες

Δύο νέοι πρωτοδίκες ήρθαν να ενισχύσουν τα Δικαστήρια Βόλου. Πρόκειται για τον κ. Γιώργο Γκότση, που ήρθε από το Αγρίνιο και την κ. Μαρία Σαλμανλή, η οποία πήρε εξάμηνη απόσπαση από τη Μυτιλήνη. Οι νέοι πρωτοδίκες, που ανέλαβαν ήδη καθήκοντα, θα συμβάλλουν στο στοίχημα για ταχύτερη απόδοση δικαιοσύνης, που φρενάρει μπροστά στις δραματικές ελλείψεις δικαστών.

Ε.Χ.

Παιδοκεντρικό

Το πρώτο θετικό βήμα έγινε από την Κυβέρνηση, σχετικά με την ουσιαστική τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου, που ορίζει τη διαδικασία της υιοθεσίας στη χώρα, έχοντας ως κύρια και βασική προτεραιότητα τα παιδιά. Σε αυτό το πλαίσιο ο νέος νόμος χαρακτηρίζεται αρμοδίως ως παιδοκεντρικός, καθώς στόχος είναι η πλήρης διαφάνεια, προκειμένου Κράτος και ενδιαφερόμενοι ανάδοχοι να έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν στενά τις διαδικασίες. Με την εφαρμογή του νέου νόμου αλλάζουν τα δεδομένα. Ωστόσο, σε ένα αυστηρό και απόλυτα ελεγχόμενο πλαίσιο για την προστασία των παιδιών και μόνο θα πρέπει και οι όροι να γίνουν πιο ελαστικοί. Είναι αρκετές οι ενδιαφερόμενες οικογένειες, αλλά και τα παιδιά που ζουν σε δομές και ιδρύματα και προσδοκούν με λαχτάρα τη θαλπωρή μιας οικογένειας.

Β.ΚΑΡ.

Κτηματολόγιο

Στις διαδικασία υποβολής δηλώσεων στο Κτηματολόγιο βρίσκονται τούτες τις μέρες και μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο τουλάχιστον ιδιοκτήτες ακινήτων σε ένα μεγάλο μέρος της Μαγνησίας. Αρχισαν ήδη να σχηματίζονται «ουρές» στα γραφεία των μηχανικών και στα αντίστοιχα λογιστικά, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι το σύστημα λειτουργεί κανονικά, χωρίς προβλήματα. Η μόνη δυσκολία προς το παρόν, η οποία σταδιακά θα αντιμετωπιστεί, αφορά στους ιδιοκτήτες, που καλούνται να υποβάλουν δήλωση βάσει τοπογραφικού ή απλής αναγνώρισης της ακίνητης περιουσίας τους μέσω υπολογιστή, των συντεταγμένων και της εικόνας του δορυφόρου. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία διαδικασία απολύτως απαραίτητη και με την ουσιαστική συνδρομή και βοήθεια των ειδικών τα όποια προβλήματα ξεπερνιούνται.

Β.ΚΑΡ.

Φρένο

Εκφράζονται φόβοι από τους ξενοδόχους και τους τουριστικούς πράκτορες ότι ο χρόνος διεξαγωγής των ερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών θα επηρεάσει αρνητικά την κίνηση του Μαΐου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις κρατήσεις. Οπως σχολίασε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη, κάθε εκλογική αναμέτρηση επηρεάζει την ψυχολογία των εν δυνάμει επισκεπτών και στην ευρύτερη έννοια την κίνηση στην έναρξη της σεζόν. Η μέχρι τώρα εμπειρία αποδεικνύει τα προαναφερθέντα, με τον πρόεδρο των ξενοδόχων της Μαγνησίας Γιώργο Ζαφείρη να υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι η εκλογολογία «φρενάρει» την τουριστική κίνηση. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η φετινή σεζόν προμηνύεται δύσκολη, με τον ανταγωνισμό από τις γειτονικές χώρες να μεγαλώνει και τις εξελίξεις στη Βρετανία να εντείνουν το κλίμα αβεβαιότητας. Το ζήτημα της υιοθέτησης ανταγωνιστικών τιμών επανέρχεται δυναμικά, αλλά δεν βρίσκει δυστυχώς ακόμη ευήκοα ώτα.

Γ.Υ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου