ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με όρους εθελοντισμού

με-όρους-εθελοντισμού-560064

Με όρους εθελοντισμού

Η Γεωργία Μποντού – Τοκαλή εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτική σύμβουλος Βόλου το 2014 με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» με επικεφαλής το σημερινό δήμαρχο Αχιλλέα Μπέο.

Η ιδιότητά της ως καθηγήτρια φιλόλογος την έφερε από την πρώτη στιγμή σε θέση ευθύνης στη δημοτική αρχή. Ανέλαβε για σχεδόν τρία χρόνια καθήκοντα στην Αντιδημαρχία Παιδείας και Πολιτισμού, αναπτύσσοντας πλούσια δραστηριότητα, που ήταν αποτέλεσμα σκληρής προσωπικής εργασίας. Δεν αρκέστηκε μόνο στα σχολεία, τα οποία για την ίδια δεν είναι μόνο χώροι εκπαίδευσης, αλλά και παιδείας.

Η αγάπη της για τον πολιτισμό, καθώς και η επιστημονική της εξειδίκευση στην ιστορία της τέχνης την όπλισαν με όραμα και θέληση να προσφέρει στην Αντιδημαρχία Πολιτισμού, πάρα τις διοικητικές αντιξοότητες. Η ίδια επιλέγει να συνεχίσει το ταξίδι της στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα. Ενα ταξίδι που γίνεται με όρους εθελοντισμού.

Αλλωστε η ίδια επέλεξε να είναι άμισθη αντιδήμαρχος και χωρίς υπηρεσιακό αυτοκίνητο, γιατί όπως επισημαίνει η ίδια «πιστεύω ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι μια μορφή εθελοντισμού και όχι μια μορφή επαγγελματικής αποκατάστασης».

Ν.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου