ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

«Βολιώτικο χρώμα»

βολιώτικο-χρώμα-558922

«Βολιώτικο χρώμα»

Αρκετά ευρωψηφοδέλτια κομμάτων έχουν «βολιώτικο χρώμα». Μέχρι στιγμής πέντε κόμματα και κινήσεις έχουν συμπεριλάβει στις λίστες τους Βολιώτες, που θα δώσουν τη μάχη για μία θέση στην Ευρωβουλή. Δεν αποκλείεται ωστόσο ο αριθμός να αυξηθεί μέχρι να «κλείσουν» τα ψηφοδέλτια. Ετσι, μέχρι στιγμής από τον Βόλο θα είναι υποψήφιοι: Με τη λίστα της ΝΔ ο Γιώργος Ξηραδάκης, ένα από τα πιο πετυχημένα στελέχη του ναυτιλιακού τομέα, με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ η πανεπιστημιακός Αννα Γοσποδίνη, με τη Δημοκρατική Ευθύνη η δικηγόρος Κατερίνα Γαργάλα, με την Πλεύση Ελευθερίας ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς και με το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος ο πρώην βουλευτής Πάρις Μουτσινάς.

B.K.

«Ο Θεός να φυλάει»

Κυβέρνηση «Θεός φυλάξοι» χαρακτήρισε τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης προχθές στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας στον Βόλο. Η ατάκα του άρεσε πολύ στο ακροατήριο, που τον χειροκρότησε δεόντως, αφού ως γνωστόν ο Πάνος Καμμένος αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους περισσότερους νεοδημοκράτες. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Μεϊμαράκης με την ομιλία του ακολούθησε πολιτική «ανοιχτών θυρών», καθιστώντας σαφές προς τους ομοϊδεάτες του ότι δεν πρέπει να πάει χαμένη καμία ψήφος. Β.Κ. Στους δικούς μας Σε ασφαλές… περιβάλλον οι επισκέψεις του ευρωκλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο την ερχόμενη Τρίτη. Οργανισμός Λιμένος Βόλου και Νοσοκομείο. Δύο οργανισμοί, στους οποίους προΐστανται πολιτικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όπερ σημαίνει κίνδυνος πολιτικής ανάφλεξης δεν υφίσταται. Και έτσι έχουν το κεφάλι τους ήσυχο.

Β.Κ.

Ενόχληση

Σε αμηχανία βρέθηκε το γαλάζιο ακροατήριο προχθές στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας, ακούγοντας τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας να προσφωνεί ονομαστικά ορισμένους μόνο υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, που παραβρίσκονταν στην αίθουσα, παρότι τα έδρανα ήταν γεμάτα από δεκάδες στελέχη που δίνουν τη μάχη της εκλογής στην Περιφέρεια και σε διάφορους Δήμους της Μαγνησίας. Αρκετοί ήταν εκείνοι που ένιωσαν άβολα και ενοχλήθηκαν, όμως εκείνη που φωναχτά το εξέφρασε ήταν η δημοτική σύμβουλος Βόλου Κατερίνα Τσοπουρίδου, η οποία δοκιμάζει την τύχη της στην Περιφέρεια Θεσσαλίας σ’ αυτές τις εκλογές. «Κάρφωσε» αμέσως τον Δήμο Νταόπουλο, λέγοντας: «Πρόεδρε, είμαστε και εμείς εδώ…». Μετά την «καζούρα» ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ζήτησε «συγγνώμη».

Β.Κ.

Συνεργασία

Ενα ατυχές, τουλάχιστον, περιστατικό δεν μπορεί να ακυρώσει την ομολογουμένως καλή δουλειά που γίνεται από την Αστυνομία και το Λιμενικό σε γενικότερο πλαίσιο. Μια άτυχη στιγμή, ένα λάθος ενδεχομένως δεν μπορεί να είναι ικανά να πυροδοτήσουν «πόλεμο» μεταξύ των δύο Σωμάτων, διότι θα χαθεί ο στόχος. Τα όποια λάθη πρέπει από κοινού να διορθώνονται και τα αντίστοιχα κενά να καλύπτονται με την καλή συνεργασία και τη συνεννόηση, καθώς, όπως σε κάθε επάγγελμα, αλλά και στην ίδια τη ζωή τα πάντα σωστά τα κάνει όποιος δεν αγωνίζεται. Τα δύο Σώματα, ωστόσο, χρειάζονται την ουσιαστική συνδρομή των συναρμοδίων πολιτικών ηγεσιών στον καθημερινό τους αγώνα ενάντια στο έγκλημα και το κυριότερο στην ασφάλεια και την προστασία των πολιτών.

Β.ΚΑΡ.

Ρύθμιση

Ο κύβος ερρίφθη, με την Κυβέρνηση προχωρεί ήδη στη δρομολόγηση της ρύθμισης των 120 μηνιαίων δόσεων για την αποπληρωμή οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία. Διακανονισμός απαραίτητος, προκειμένου οι οφειλέτες να πάρουν μια βαθιά ανάσα και να καταφέρουν να απαλλαγούν από τα βαρίδια των χρεών, που τους πνίγουν. Οι ανασφάλιστοι, λόγω δεδομένης αδυναμίας καταβολής των εισφορών και αποπληρωμής των χρεών, αυξάνονται με ρυθμό καταιγιστικό, με τη ρύθμιση να δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες, προκειμένου και οι οφειλέτες να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν και τα ασφαλιστικά ταμεία να εξασφαλίσουν πόρους.

Β.ΚΑΡ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου