ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ασυμβίβαστος

ασυμβίβαστος-547845

Ασυμβίβαστος

Ακόμη ηχούν στα αυτιά μου οι φωνές του Δημήτρη Βασιλειάδη, όταν έδινε μάχη για να μειωθούν οι τιμές των απαλλοτριώσεων για τον Περιφερειακό. Και δεν ήταν το μόνο θέμα για το οποίο είχε δώσει μάχη στο ΤΕΕ, αλλά και με ότι καταπιάστηκε στην πορεία του στον επιστημονικό του χώρο, αλλά και στα κοινά και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπηρέτησε για πολλά χρόνια, συνεπής πάντα στις ιδέες του, μαχητικός και ανιδιοτελής. Το χθεσινό φευγιό του ήταν πράγματι «καρφί» στην καρδιά για όσους είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν και να τους τιμήσει με τη φιλία του. Καλό του ταξίδι.

Ας συμβάλλουν

Αχιλλέας Μπέος και Μαρίνα Χρυσοβελώνη χθες στην παραλία του Βόλου δίπλα σε όσους «διαμαρτυρήθηκαν» σιωπηρά για την προσβασιμότητα. Και οι δύο από τις θέσεις ευθύνης που έχουν, μπορούν να συμβάλουν με τις πρωτοβουλίες και τις αποφάσεις, ώστε να πάψει επιτέλους ο Βόλος να είναι μία αφιλόξενη πόλη για αυτούς τους ανθρώπους. Έτσι θα έχει και νόημα, η συμπαράσταση που εξέφρασαν χθες στη διαμαρτυρία.

Καμπανάκι

H κοινή γνώμη χτυπάει ηχηρό προειδοποιητικό καμπανάκι στην κυβέρνηση, με τη συμπλήρωση τριών μηνών από τις εκλογές. Το «αποθεματικό» της ευρύτερης απήχησης που με τη συγκρότησή της σχημάτισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., προσελκύοντας ακόμη και πολίτες που δεν ψήφισαν τα κυβερνητικά κόμματα, δείχνει να έχει σπαταληθεί, ενώ την ίδια ώρα τείνει να μετριαστεί και ο αρχικός μεγάλος ενθουσιασμός όσων επέλεξαν «πρώτη φορά Αριστερά» μπροστά στην επικράτηση του διογκούμενου φόβου, κυρίως, για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας ή εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη. Αυτό δείχνουν δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν στα κυριακάτικα φύλλα.

Vertigo

Ο Γ. Δραγασάκης προετοιμάζει την κοινή γνώμη για τη λήψη νέων μέτρων. Μπορεί και να χρειαστεί να λάβουμε ορισμένα μέτρα, τόνισε χθες και πάω στοίχημα ότι πολλοί σύντροφοί του θα έχουν ήδη πάθει vertigo, με τη διαπίστωσή του, που σαφώς βάζει άλλη διάσταση στον τρόπο με τον οποίο ορισμένοι σκέφτονται μέσα στο κυβερνητικό σχήμα. Ο κ. Δραγασάκης, άλλωστε, ήταν πάντοτε ένα στέλεχος που έβλεπε το ποτήρι μισογεμάτο.

«Εφυγε» και ο Βασιλειάδης

Αδειάζουν οι ατζέντες από γνωστούς και φίλους. Ευτυχώς νέες επαφές προστίθενται, αλλά η διαγραφή προσώπων, όπως ο Αρχιτέκτονας Μηχανικός και πρώην Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Δημήτρης Βασιλειάδης, κοστίζει σε όσους είχαν την ευκαιρία να λένε έστω μια καλημέρα με το «Μητσάρα». Για όσους είχαν μια στενότερη σχέση, ένα μακρόβιο δεσμό με το Δημ. Βασιλειάδη, η απώλεια ακόμη μεγαλύτερη. Το στερνό αντίο σήμερα, Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι στην Ανάληψη.

Να σωθεί η νεολαία

Τραγικές οι αναφορές της Πρυτανικής Αρχής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε δηλώσεις αναστολής σπουδών από φοιτητές που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις δαπάνες διαβίωσης σε πόλη μακριά από την οικογενειακή εστία τους.

Αριστούχοι φοιτητές, αυριανοί επιστήμονες πρώτης γραμμής, εγκαταλείπουν λόγω κρίσης το όνειρο για σπουδές και επιστρέφουν στα σπίτια τους, αλλάζοντας στόχους, σβήνοντας προσδοκίες, χαραμίζοντας δεξιότητες και προσόντα για μια καλύτερη ζωή.

Κι όμως, οι τοπικοί φορείς σε κάθε πόλη, μπορούν να δώσουν λύση.

Ο Δήμος Βόλου να ζητήσει από τη Μητρόπολη τη χρήση του παλιού οικοτροφείου στην Αναλήψεως – Καρτάλη, να το ανακαινίσει και να δώσει στέγη και τροφή, μέσα από αυτήν την εστία σε αρκετούς φοιτητές από άλλες περιοχές.

Το ίδιο και με τους ξενώνες, τις κουζίνες, τις εγκαταστάσεις του οικοτροφείου του πρώην Εκκλησιαστικού Λυκείου, στον περίβολο του ΙΝ. Αναλήψεως.

Επίσης, δημοτικοί χώροι που παραμένουν ξενοίκιαστοι, όπως και διαμερίσματα από το Γηροκομείο, το Ορφανοτροφείο, τη Μητρόπολη, τα Κληροδοτήματα, τους υπόλοιπους φορείς, θα μπορούσαν εύκολα, χωρίς ιδιαίτερο κόστος, να προσφέρουν στέγη σε εκατοντάδες φοιτητές.

Δουλειά πολύ θέλει, αλλά το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, θα δικαιώσει την προσπάθεια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου