ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-443821

Ερχονται λεφτά

Περίπου στο τέλος Μαΐου αναμένεται να καταβληθεί στους παραγωγούς η εξισωτική αποζημίωση έτους 2008, ενώ την ίδια περίοδο τις αποζημιώσεις τους μάλλον θα πάρουν και οι παραγωγοί αμυγδαλιάς και καρυδιάς. Άντε και σε καλή μεριά!

Α.Φ.

Πραξικοπηματικά…
…Επέβαλε το νομοσχέδιο του Καλλικράτη το Υπουργείο Εσωτερικών. Αυτό έλεγε προχθές ο δήμαρχος Αγριάς Θωμάς Παπαευθυμίου, καθώς όπως μας μετέφερε «στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ και ενώ εξελισσόταν η διαβούλευση, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης πήγε να καταθέσει το νομοσχέδιο. Ε, δεν είναι αυτό πραξικοπηματική τακτική; Αυτό να φανταστείτε έγινε στις 5.30 και η συνεδρίαση δεν είχε τελειώσει μέχρι και τις 7.00. Ούτε καν τα προσχήματα δεν κράτησε»!
Α.Φ.

Για τη σκίαση…

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας απαντάει σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Αποκαλύψεις», που αναφέρεται σε προκήρυξη του Υπουργείου για την τοποθέτηση κουρτινών συστημάτων σκίασης στο κτήριο, αξίας περίπου 200.000 ευρώ.

Το Υπουργείο επισημαίνει ότι ο εν λόγω διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί εδώ και δύο χρόνια και κηρύχθηκε άγονος και καταγγέλλει την εφημερίδα που το κατέγραψε για «ακραίο και επικίνδυνο λαϊκισμό». Ωστόσο θα πρέπει να επισημανθεί ότι το ποσό που θα δαπανηθεί για τη «σκίαση των γραφείων για τους 1.600 υπαλλήλους (;)» είναι 197.000 ευρώ. Μην τρελαθούμε κιόλας… Έλεος

Β.Κ

 

Υπογραφές

Υπογραφές μαζεύουν στελέχη της Ντόρας σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να ζητήσουν από το Σαμαρά να πάρει πίσω την απόφασή του στο Συνέδριο ή πριν από αυτό. Πρόκειται για εν ενεργεία προέδρου των ΝΟΔΕ και σοβαρά κομματικά στελέχη, σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο. Στο Βόλο χθες πάντως δύο στελέχη που ρωτήθηκαν από τη στήλη σχετικά, δήλωναν άγνοια… Τώρα πράγματι δεν ήξεραν ή το έπαιζαν άσχετοι δεν ξέρω… θα σας γελάσω. Πάντως εάν αυτό ισχύει προβλέπεται πόλεμος μέχρι το συνέδριο…

Β.Κ

Πολιτική επιμόρφωση

Η Γραμματέας του Τομέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης του ΠΑΣΟΚ Μαρία Καρακλιούμη θα διαβεί σήμερα το κατώφλι της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο. Αφού παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ, θα αναλάβει κατόπιν την «επικοινωνία» των συντρόφων της, ώστε να τους πείσει ότι τα οικονομικά μέτρα που ανακοινώθηκαν ήταν μονόδρομος αφενός και, αφετέρου, να τους «μυήσει» στα μαθήματα περί επικοινωνίας και πολιτικής επιμόρφωσης. Ως πρωτοβουλία είναι ενδιαφέρουσα. Σίγουρο επίσης θεωρείται ότι ενδιαφέρουσα θα είναι και η συζήτηση… αφού θα καταγραφεί το κλίμα στην τοπική κομματική οργάνωση. Οψόμεθα…
Β.Κ

 

Απουσία προέδρου
Η αντιπυρική περίοδος είναι ήδη εδώ και οι ΟΤΑ καλούνται να μετρήσουν την ετοιμότητά τους και να λάβουν μέτρα πρόληψης και έγκαιρης καταστολής πυρκαγιών, σε μια στιγμή που ο «Καλλικράτης» έχει ρίξει σε… νιρβάνα τους περισσότερους.
Όπως σε όλους τους δήμους, προχθές συνεδρίασε στον Πτελεό το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο, με τη συμμετοχή του εντεταλμένου Πολιτικής Προστασίας νομαρχιακού συμβούλου Μπ. Τσαμπάζη. Εκείνο όμως το οποίο τον ενόχλησε, όπως σχολίαζε ο ίδιος, είναι η απουσία του δημάρχου από τη συνεδρίαση, ο οποίος είναι και πρόεδρος του ΣΤΟ. Την ώρα της συνεδρίασης μάλιστα βρίσκονταν στο δημαρχείο, έλεγε ο κ. Τσαμπάζης.
Β.Σ.

Ενδιαφέρον μηδέν

Το φορτίο της μεγαλύτερης δημόσιας αναπτυξιακής επένδυσης στη Μαγνησία, του αεροδρομίου Νέας Αγχιάλου δηλαδή, σηκώνει αποκλειστικά και μόνο η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας. Ότι έχει καταφέρει και είναι σημαντικό, το έχει καταφέρει μόνη της με ελάχιστους συμμάχους, όπως την Ένωση Ξενοδόχων και τουριστικούς πράκτορες. Κατά τα άλλα, οι υπόλοιποι δείχνουν να μην έχουν συνειδητοποιήσει το μέγεθος της προσπάθειας που γίνεται, αλλά κυρίως των αποτελεσμάτων. Εκτός της υπόλοιπης Θεσσαλίας –γιατί στο αεροδρόμιο δεν έχει να ποντάρει μόνο η Μαγνησία- τοπικά οι δήμοι έχουν αδιαφορήσει.
Όταν για να κλείσει η συμφωνία με την Ryanair η Νομαρχία τους κάλεσε να συμβάλουν, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσό των 150.000 ευρώ –αντιστοιχούσε σε κάθε δήμο 2.500 ευρώ- κανείς δεν έβαλε το χέρι στην τσέπη. Τώρα που χρειάζονται άλλα 150.000 ώστε να υπάρξει αίσιο τέλος στην επόμενη συμφωνία που κυνηγά η Νομαρχία για αεροπορική σύνδεση 12 μηνών, ελπίζουν η ΤΕΔΚ και οι ΟΤΑ να το σκεφτούν καλύτερα.
Β.Σ.
 
Ενοχλημένοι
Ηταν αρκετά επιθετικός στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απ. Φοινικόπουλος, που όπως και ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κυρ. Μήτρου αρνήθηκε να συμμετάσχει στο αποψινό δείπνο που παραθέτει η Δημοτική Αρχή για τους κυβερνήτες των πλοίων που θα συμμετάσχουν στη Ρεγκάτα. Και να φανταστείτε ότι το αποψινό δείπνο είναι δωρεάν από χορηγό, έλεγε λίγο αργότερα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού…

Ρεγκάτα και Γκλαβάνης

…Οι ενστάσεις για τη Ρεγκάτα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και για τα χρήματα που θα δαπανηθούν ήταν πολλές, ωστόσο διάχυτη είναι η αίσθηση ότι τα ιστιοφόρα που ελλιμενίζονται τις τελευταίες μέρες στο λιμάνι του Βόλου δίνουν μία διαφορετική νότα, πολλώ μάλλον που από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη η παρουσία τους στην πόλη μας θα συνοδεύεται και από μία σειρά από εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα σε διάφορα σημεία της πόλης.
Το στοίχημα επομένως με τη Ρεγκάτα, σε αυτή την πρωτόγνωρη μάλιστα για τους Έλληνες δυσμενή οικονομική περίοδο, φαίνεται πως την κερδίζει, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο, η Δημοτική Αρχή. Να δούμε τώρα όμως πώς θα ξεπεράσει και θα δικαιολογήσει την… πρεμούρα για το δάνειο των 4.300.000 ευρώ για την απόκτηση του πρώην εργοστασίου Γκλαβάνη. Τα λεφτά είναι πολλά, πολλώ μάλλον που μία από τις αιτιάσεις που εκφράζουν οι όμοροι Δήμοι που συνενώνονται με το Δήμο Βόλου είναι ότι δεν θέλουν οι περιοχές τους να γίνουν συμμέτοχοι στα ελλείμματα του νέου μεγάλου Δήμου.

Οι « εκλεκτοί» της ΟΕΜΑ

Οι δέκα πρώτοι «εκλεκτοί» της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΟΕΜΑ) για τις δέκα αντίστοιχες Διευθύνσεις της Επιτροπής επελέγησαν εδώ και μερικές μέρες και ήδη τα ονόματά τους αποστέλλονται αύριο στην Ε.Ε τςη ΔΕΜΑ. Κανείς από τους επιλεγέντες δεν είναι από το Βόλο. Όλοι τους είναι από την Αθήνα, όπου και θα εργάζονται τα συγκεκριμένα διευθυντικά στελέχη μέχρι το 2012. Από εκεί και πέρα και μόνο για τον τελευταίο χρόνο πριν τους Αγώνες, θα μετακομίσουν στο Βόλο…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Σε άλλο κόσμο
Δεν το έχουν πάρει χαμπάρι μερικοί ότι βιώνουμε οικονομική κρίση και πως σε λίγο ο διπλανός μας δεν θα έχει να φάει. Κι αυτό το συμπεράναμε από μερικούς κυρίους και κυρίες, οι οποίοι απολάμβαναν το καφεδάκι τους χθες και δεν μπορούσαν ούτε καν να σχολιάσουν τα νέα μέτρα. Τελικά μας λύθηκε όμως η απορία, ποιοι είναι δηλαδή οι μόνιμοι θαμώνες των καφετεριών…
Δ.Π
 
Ο δρόμος
Επιτέλους, μπορεί κάποιος να φτιάξει λίγο αυτή την Κ. Καρτάλη; Εκτός από τα αυτοκίνητα που δεν μπορούν να περάσουν λόγω των λακκουβών, τώρα δεν μπορούν να περάσουν και οι ποδηλάτες, καθώς χώρος γι’ αυτούς δεν υπάρχει. Μ’ αυτό το δρόμο κάτι πρέπει να γίνει. Δεν μπορεί μία από τις κεντρικότερες αρτηρίες να βρίσκεται σ’ αυτό το χάλι.
Δ.Π

 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου