ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σφίγγα

σφίγγα-536523

Ο Λαρισαίος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην Υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που σύμφωνα με τον αθηναϊκό τύπο, θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην εποχή μετά Βενιζέλου. Ο ίδιος βέβαια ο Φίλιππος δεν ανοίγει εύκολα τα χαρτιά του, εάν και τις τελευταίες μέρες και με όλα αυτά που συμβαίνουν μέσα στο ΠΑΣΟΚ, το κινητό του έχει πάρει φωτιά από φίλους και γνωστούς που θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνω. Εκείνος ωστόσο είναι «σφίγγα» και παραπέμπει στη συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, όπου φαίνεται ότι «τα όργανα» θα παίξουν για τα καλά.
Β.Κ

Ικανοποιημένοι
Οι διοργανωτές της ανοιχτής συζήτησης για την Κίνηση των 58 στο Βόλο δήλωναν ικανοποιημένοι χθες, καθώς σε αυτή την πρώτη συνάντηση, όπως τόνιζαν, υπήρξε ανταπόκριση και μάλιστα επενδύουν σε αυτό τον πρώτο κορμό στελεχών, προκειμένου να υπάρξει μία καλή συνέχεια. Αρχές του χρόνου μάλιστα προγραμματίζεται και εκδήλωση στο Βόλο, παρουσία στελεχών από την Αθήνα, που επίσης εμφορούνται από τις απόψεις της «Ελληνικής Ελιάς».
Β.Κ

Σαν μία οικογένεια

Μακριά από «φουρτούνες» βρέθηκαν προχθές το βράδυ οι Λιμενικοί του Βόλου, που είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να γλεντήσουν με την ψυχή τους στον ετήσιο χορό της Ένωσης Προσωπικού.
Λ.Σ. Κεντρικής Ελλάδας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Ήταν όλοι εκεί σαν μία οικογένεια και πραγματικά φάνηκε ότι οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί είναι αναλλοίωτοι από το πέρασμα του χρόνου.
Β.Κ

Το δημοσίευμα
Εκτακτη σύσκεψη, όπως πληροφορείται η στήλη, είχαν χθες τα μέλη του σωματείου των εργαζομένων στο ΓΝΒ, για το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, που αφορούσε τους απλήρωτους εργαζόμενους στο κυλικείο του σωματείου. Το τι ειπώθηκε δεν γνωρίζουμε, περιμένουμε πάντως επίσημη απάντηση για το ποσό που οφείλεται για να επανέλθουμε, εφόσον χρειαστεί.
Β.Κ

Σώθηκε
Σώθηκε το Πήλιο υποστηρίζει η περιφερειακή σύμβουλος, Τζούλια Τσαλίκη, αναφερόμενη στην εξαίρεσή του από τη λίστα των περιοχών για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, σύμφωνα με το νέο χωροταξικό πλαίσιο.
Κι αυτό γιατί η εξαίρεσή του αφενός δεν συνιστά απαγορευτική την ανάπτυξη εναλλακτικών τουριστικών δράσεων, αφετέρου, ξεφεύγει από τη μέγγενη που προβλέπει αρτιότητα οικοπέδων 15 στρεμμάτων. Οι όροι δόμησης στο Πήλιο παραμένουν ως έχουν, σύμφωνα με την κ. Τσαλίκη.

Δίκτυο
Στα θετικά επίσης του χωροταξικού για τον τουρισμό και η ένταξη του Παγασητικού Κόλπου στη Ζώνη Ναυσιπλοΐας Α, που δίνει τη δυνατότητα για ανάπτυξη μαρινών.
Μάλιστα δίνεται η δυνατότητα πύκνωσης του δικτύου των μαρινών στον Παγασητικό, με τη δημιουργία εγκαταστάσεων ακόμη και σε αποστάσεις μικρότερες των 30 ναυτικών μιλίων.
Ε.Χ.

Γήπεδο και τρόφιμα
Μην ξεχνιόμαστε. Σήμερα πάμε στο γήπεδο και έχουμε μαζί μας τρόφιμα μακράς διάρκειας για το Δημοτικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου προκειμένου να διανεμηθούν στους οικονομικά αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Είναι μία ενέργεια εταιρικής ευθύνης από την ΠΑΕ Ολυμπιακός Β. σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου.

Αύριο τα σπουδαία
Αύριο τα σπουδαία για τους συμπολίτες εκείνους που δεν έχουν ρεύμα στο σπίτι τους. Συνεδριάζει η τοπική τριμερής επιτροπή η οποία και θα αποφασίσει τις πρώτες οικοδομές που θα επανηλεκτροδοτηθούν, εφόσον οι ιδιοκτήτες τους πληρούν τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Υποψηφιότητες
στους Δρόμους
Συνεργασίας
Aύριο στις 6 το απόγευμα πραγματοποιείται στο Δημαρχείο του Βόλου η ανοικτή γενική συνέλευση των Δρόμων Συνεργασίας. Μία συνέλευση που έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία, αφού θα κατατεθούν και οι πρώτες υποψηφιότητες, από όλους όσοι ενδιαφέρονται να είναι επικεφαλής του συνδυασμού. Μέχρι τώρα σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει ή έχουν δημοσιοποιηθεί, μέσα από κατά καιρούς δηλώσεις τους στα τοπικά ΜΜΕ, οι υποψήφιοι θα είναι τουλάχιστον τέσσερις: Δραμητινός, Πατσιαντάς, Χαυτούρας και Αντωνιάδης.

Βολιώτικη Ελιά
και ανθρωπογεωγραφία
Επίσημη πρώτη για την Ελιά και στο Βόλο χθες. Αν τα πρόσωπα στα πολιτικά κινήματα και στα κόμματα, υπαρκτά ή υπό εκκόλαψη, έχουν κάποια σημασία, αξίζει να αναφερθεί ότι στο ακροατήριο της χθεσινής εκδήλωσης της «Πρωτοβουλίας των 58» παραβρέθηκαν κυρίως προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ και λίγοι, δυο-τρεις για την ακρίβεια, από το χώρο της ανανεωτικής Aριστεράς (ΔΗΜΑΡ), όπως πληροφορούμαστε από το ρεπορτάζ στη σελ. 9. Σαν σλόγκαν θα το λέγαμε «είμαστε περίπου ή πρώην ΠΑΣΟΚ, σίγουρα Σημιτικοί, αλλά δεν το λέμε κιόλας».
Ν.Τ.

Stop στο Σκοτινιώτη
Προκαλέσαμε χτες τον Μπάμπη Ζάχο να μας πει ποιο είναι το επόμενο βήμα μετά την επιστολή που υπογράφει μαζί με τον Γρηγόρη Ιγγλέση (και που έκανε άνω κάτω την τοπική Νέα Δημοκρατία -και όχι μόνον) και μας είπε έξω απ’ τα δόντια αυτά που ως τώρα σιγοψιθυρίζουν οι Βολιώτες Νεοδημοκράτες: «Υπάρχει στο Βόλο ένας πυρήνας στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, από τον οποίο και οφείλει να προκύψει ο υποψήφιος της παράταξης για το δήμο του Βόλου, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας φυσικά. Σε καμιά περίπτωση υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι ο κ. Σκοτινιώτης».
…Γι’ αυτό, λοιπόν, τόσος σαματάς στην τοπική Νέα Δημοκρατία; Για να μπει έγκαιρα stop στον Σκοτινιώτη, τον οποίο φοβούνται ότι θα τους φορέσει καπέλο ο Σαμαράς μετά από εισήγηση Βενιζέλου;
Φ.Τ.

Νέος κύκλος
Πάντως, Βολιώτες Νεοδημοκράτες, ησυχάστε. Η Ζέττα, σε αντίθεση με τον… Παπαμιμίκο, διαμηνύει ότι ο υποψήφιος δήμαρχος της παράταξης θα έχει τη στήριξη του κόμματος, δηλαδή τη δική της.
…Ωχ, ανοίγει νέος κύκλος συντροφικών μαχαιρωμάτων στην τοπική Νέα Δημοκρατία.
Φ.Τ.

Δεν… τραβάει
Αποδείχτηκε χτες και στο Βόλο ότι το Πασοκο-Σημιτικό πλυντήριο των 58 δεν… τραβάει, όσο κι αν προσπαθούν οι Ντερμπεντέρηδες.
…Η ενοχή σε συνάρτηση με την ήττα. Διπλό το άγχος και για τους Βολιώτες σοσιαλδημοκράτες.
Φ.Τ.

Φιλολαϊκή κυβέρνηση
Μετατίθεται για έναν χρόνο το ειδικό τέλος 20% για μια κατηγορία φορολογουμένων.
…Μη βιάζεσαι να χαρείς. Πρόκειται για το ειδικό τέλος που επιβάλλεται στις διαφημίσεις που προβάλλονται από την τηλεόραση. Ποιος ωφελείται; Οι… καναλάρχες!!! Ποιος θα πληρώσει την τρύπα στα έσοδα του Στουρνάρα; Εσύ!!!

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου