ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Τα πάντα σε τάξη  
Κλείνει σήμερα το τρίμηνο της προθεσμίας από τότε που ο αντινομάρχης Υγείας Ν. Ντίτορας έδινε στις ιδιωτικές κλινικές την καταληκτική προθεσμία, ώστε να τακτοποιήσουν πολεοδομικού και υγειονομικού χαρακτήρα εκκρεμότητα.
Τότε ο αντινομάρχης δεσμευόταν ότι μετά την παρέλευση της τρίμηνης και καταληκτικής ημερομηνίας, εάν τα πράγματα δεν έμπαιναν σε τάξη, θα δημοσιοποιούσε με ονοματεπώνυμα τις παρατυπίες.
Δεν θα χρειαστεί πια, έλεγε χθες ο αντινομάρχης, εξηγώντας ότι στο σύνολό τους οι κλινικάρχες συμμορφώθηκαν απέναντι στις υποχρεώσεις τους.
Δηλαδή τα μαγειρεία κατέβηκαν από τις ταράτσες, μικροβιολογικά εργαστήρια ανέβηκαν από τα κλιμακοστάσια, στους θαλάμους μειώθηκαν τα ράντζα και σε καμία κλινική το σύνολο των κλινών δεν υπερβαίνει τον αριθμό της άδειας; Ε, τότε μπράβο!
Β.Σ.

Ακούστηκε  

Την ώρα που αναβάλλονται εκατοντάδες χειρουργεία στο Νοσοκομείο υπάρχουν μερικά περιστατικά τα οποία εξυπηρετούνται χωρίς πρόβλημα. Φήμες λένε για κάτι χολές και κοίλες. Εάν έχει κάποιος την απάντηση, ας την πει και σε μας, γιατί εμείς άλλα ξέραμε και τώρα άλλα ακούμε…
Δ.Π

Από μέρα σε μέρα

Ηταν να έρθει τη Δευτέρα, μετά είπαν για Τρίτη, τώρα ξέρουμε για Πέμπτη ή Παρασκευή. Ο λόγος για το νέο Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, τον οποίο περιμένουν όλοι μπας και μπει καμιά τάξη. Ο ίδιος ο κ. Ζαχαρόπουλος επιβεβαίωσε την έλευσή του, αλλά αν δεν τον δούμε από κοντά δεν πιστεύουμε τίποτα. Άπιστοι Θωμάδες, παιδί μου, τι περιμένεις!
Δ.Π

Κόσμος

Νομίζω πως αυτές τις ημέρες με τη Ρεγκάτα περισσότερα λεφτά άφησαν οι Βολιώτες που κατέβηκαν στην παραλία να θαυμάσουν τα ωραία αυτά ιστιοφόρα και φυσικά ήπιαν και τον καφέ τους και το τσιπουράκι τους, παρά τα πληρώματα, τα οποία έκοβαν βόλτες με κάτι πορτοκαλάδες και μπουκαλάκια νερού. Πάντως κακά τα ψέματα, τα ιστιοφόρα έδωσαν άλλο χρώμα στην καθημερινότητά μας και φυσικά στο λιμάνι την πόλης.
Δ.Π

Σημαντική εξέλιξη    

Διευρύνεται και στην περιοχή μας το δίκτυο των ελληνικών ζωνών ειδικής προστασίας των πουλιών, μιας και το υπουργείο Περιβάλλοντος έχει στείλει στην Ε.Ε. 66 νέες περιοχές που θα ενταχθούν στο δίκτυο Natura 2000. Η προσθήκη των νέων περιοχών αυξάνει την έκταση του ελληνικού δικτύου κατά 6,2% με αποτέλεσμα να φτάνει σήμερα στο 27,5% της ελληνικής επικράτειας. Μεταξύ των νέων ΖΕΠ, περιλαμβάνονται αρκετές ορεινές και νησιωτικές περιοχές, οι οποίες έτσι μπορούν να προστατευθούν πιο αποτελεσματικά σε σχέση με απειλές όπως η λανθασμένη χωροθέτηση αιολικών πάρκων. Σε αυτές περιλαμβάνεται επίσης η περιοχή της πρώην λίμνης Κάρλας, η οποία μπορεί και πάλι να αποτελέσει έναν ορνιθολογικό παράδεισο, εάν γίνουν από την πολιτεία οι απαραίτητες διαχειριστικές παρεμβάσεις που επιβάλλει το καθεστώς των ΖΕΠ.
Α.Φ.
 
Το κλείσιμο της Κοραή
…Και χωρίς τις απαιτούμενες θέσεις στάθμευσης και κλείσιμο της Κοραή. Ο λόγος για το αίτημα τεχνικής εταιρίας που θα ανακατασκευάσει με τη μέθοδο προσθήκη επί υφιστάμενου κτηρίου το ακίνητο του Γηροκομείου στο κέντρο της πόλης και για το οποίο τόσος ντόρος έγινε όταν ήλθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ένα Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα κληθεί και πάλι να επικυρώσει τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου, η οποία τάχθηκε θετικά υπέρ του αιτήματος της αναδόχου εταιρίας με δύο μόνον ψήφους κατά. Στα αξιοσημείωτα της υπόθεσης; Ότι το θέμα είχε εισαχθεί και πάλι πριν από λίγους μήνες και είχε απορριφθεί από την Επιτροπή.
Το αίτημα ενός εκ των παρόντων στη χθεσινή Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου να γκρεμιστούν οι…τρεις τοίχοι και να γίνει ένα κτήριο, με τις προβλεπόμενες θέσεις στάθμευσης που προβλέπονται και για τις νεόδμητες οικοδομές, όπως κάνουν οι υπόλοιποι… κοινοί θνητοί, προκάλεσε τα περίεργα βλέμματα των υπολοίπων…

Τρομάρα της

…Το αρνητικό όμως της υπόθεσης είναι αλλού. Ότι η σημερινή σοσιαλιστική, ο Θεός να την κάνει σοσιαλιστική, κυβέρνηση, αφήνει τέτοιες διατάξεις ακόμη στην πολεοδομική νομοθεσία. Και μετά λέμε γιατί στα κτήρια που γίνονται στο κέντρο του Βόλου δεν έχουν θέσεις στάθμευσης…

Ρουσφέτια και στις εκδρομές

…Ξεκινούν μέσα στις επόμενες μέρες οι εκδρομές στα ΚΑΠΗ του Δήμου Βόλου. Το μήνυμα και οι διαβεβαιώσεις που εκπέμπουν τα μέλη της νέας διοίκησης είναι να βάλουν τέρμα στα «καρκινώματα» του παρελθόντος, όπου κάποιοι έκαναν προσωπική πολιτική.  Διαβάστε τι γράφουν στις οδηγίες προς τους εκδρομείς, τα μέλη της διοίκησης, για να αντιληφθεί ο καθένας τι γίνονταν: «στις πολυήμερες εκδρομές θα προηγούνται τα μέλη που δεν έχουν ξαναπάει εκδρομή ή που έχουν πάει τις λιγότερες», ενώ σε άλλο σημείο σημειώνονται χαρακτηριστικά τα εξής: «οι εκδρομές του ΚΑΠΗ διοργανώνονται για τα μέλη του ΚΑΠΗ αποκλειστικά και όχι για συγγενικά πρόσωπα μη μέλη (παιδιά, αδέλφια κ.λ.π.)…

Μπομπότα

Διανύουμε όντως οικονομική κρίση στη Ελλάδα. Το διαπίστωσαν και τα μέλη των πληρωμάτων των ιστιοφόρων που χθες το πρωί ανηφόρισαν και επισκέφθηκαν την κοινότητα Μακρινίτσας. Τι τους κέρασαν; Λουκουμάκι!!!
Πάλι καλά. Του χρόνου, άμα έλθουν και πάλι με τον καλό, μάλλον θα τους κεράσουν λόγω ΔΝΤ μπομπότα…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
  
Μέρα μπαίνει μέρα φεύγει     
Από μέρα σε μέρα και από εβδομάδα σε εβδομάδα το πάνε στο Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αλλά νέα διοίκηση στον ΟΛΒ δεν ανακοινώνουν. Στην αρχή έλεγαν ότι εκκρεμεί η υπογραφή της Υπουργού και η σύνθεση είναι έτοιμη. Τώρα δεν λένε πλέον τίποτα. Ακόμη και οι πλέον σίγουροι ότι «συμμετέχουν» έχουν πλέον αποθαρρυνθεί. Την ίδια ώρα κυκλοφορούν διάφορα στην πιάτσα… Τίποτα επιβεβαιωμένο. Έτσι είναι, η καθυστέρηση είναι λογικό να προκαλεί σενάρια επί σεναρίων… Και να φανταστεί κανείς ότι βρισκόμαστε εν όψει καλοκαιρινής σεζόν και το λιμάνι υποτίθεται ότι είναι στρατηγικού χαρακτήρα. Τι να πεις…
Β.Κ

Στην προεδρία

Ο Στάθης Πλαστάρας είναι από προχθές ο νέος πρόεδρος της εταιρίας ΙΑΣΩΝ. Στην αντιπροεδρία ο Χαρ. Σκυργιάννης και διευθύνων σύμβουλος εκ μέρους του Δήμου Αισωνίας ο Βασίλης Καραλής. Τις επόμενες μέρες συνέρχεται για πρώτη φορά το νέο συμβούλιο και έπεται γενική συνέλευση. Ο Στάθης ήδη ενημερώνεται και σηκώνει «μανίκια», όπως τόνισε χαρακτηριστικά στη στήλη.
Β.Κ

Περιμένουν

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην Αθήνα σήμερα διοργανώνουν συλλαλητήριο για τα μέτρα και το ασφαλιστικό. Στο Βόλο… δεν κουνιέται προς το παρόν φύλλο. Περιμένουν τις αποφάσεις των δευτεροβάθμιων οργάνων κεντρικά για να καθορίσουν τη στάση τους και τοπικά.  
Β.Κ

Αναβολή

Αναβλήθηκε η απολογιστική συνέλευση των εργαζομένων της ΜΕΤΚΑ. Ήταν προγραμματισμένη για χθες, αλλά μόλις εμφανίστηκαν στην πύλη… οι τρεις απολυμένοι, τα σχέδια άλλαξαν. Οι πληροφορίες λένε ότι δεν τους επετράπη η είσοδος… με αποτέλεσμα και η συνέλευση να διαλυθεί. Περισσότερες λεπτομέρειες σήμερα…
Β.Κ
 
 
Η μονιμότητα βλάπτει σοβαρά
Ελέγχονται τις τελευταίες μέρες πολλές υποθέσεις διαφθοράς σε ολόκληρη τη χώρα. Νομίζουμε ότι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί πρέπει να επικεντρώσουν σε ένα κρίσιμο στοιχείο. Να ελεγχθούν οι προϊστάμενοι κρίσιμων υπηρεσιών που χειρίζονται μεγάλο οικονομικό αντικείμενο και έχουν συμπληρώσει πάνω από δεκαετία στην ίδια θέση.
Διότι και άγιος να είσαι, αν κολυμπάς δεκαετίες στο μέλι, δεν μπορεί, κάτι θα γλείψεις…
Ο Κρυπτογράφος

Να ζητήσουν συγνώμη

Για να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί καλούμε όσους τους προηγούμενους μήνες συκοφάντησαν τη Ρεγκάτα, σκοπίμως ή λόγω άγνοιας, να ανακαλέσουν. Κατά την άποψή μας πρόκειται για μια από τις πιο πετυχημένες εκδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών στο Βόλο. Αυτό αποδεικνύει η τεράστια συμμετοχή των πολιτών… Το άδικο κανείς δεν το θέλει…
Χ.Μ.

Οι ευχές μας τον συνοδεύουν

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών εισήχθη από χθες ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Βαγγέλης Γούσιος, για προγραμματισμένη επέμβαση μπάι-πας. Την επέμβαση θα κάνει ο Βολιώτης καθηγητής Δημήτρης Ηλιόπουλος. Οι ευχές όλων μας τον συνοδεύουν και τον… καλοχαιρετούμε με την βεβαιότητα ότι σε δυο-τρεις μέρες θα τον υποδεχτούμε και πάλι γερό και υγιή και οπωσδήποτε… καλαμπόρτζη, όταν οι συνθήκες το επιβάλουν και το καθημερινό άγχος το καλεί…
Χ.Μ.

Δικαίωση     

Αν υλοποιηθεί η απόφαση του δικαστηρίου με την οποία δικαιώνονται συμβασιούχοι, τότε όχι ο Καλλικράτης θα τιναχθεί στο αέρα, αλλά ολόκληρη η χώρα. Για να μην ξεχνάμε το 2004 την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όπου η Ελλάδα υποχρεώθηκε να προσλάβει δημοσίους υπαλλήλους αορίστου χρόνου.
Δ.Χ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου