ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Μαθαίνει πολεμικές τέχνες

Ο δήμαρχος Αρτέμιδας Δημήτρης Αλεξόπουλος; Στη συνάντηση με τους Κινέζους δεν μας πείθει για τις συνεργασίες που λέει. Μάλλον του κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα Κουνγκ Φου για να παλέψει για τον Καλλικράτη!
Α.Φ.

Απάντηση Διεύθυνσης Καθαριότητας

Στο χθεσινό σχόλιό μας για τα σκουπίδια που δεν έχουν μαζευτεί από την περιοχή της Νέας Δημητριάδας και βρίσκονται έξω από τους κάδους απάντησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Τσαμπρινός. «Φαίνεται ξεκάθαρα πως δεν είναι σκουπίδια και είναι μπάζα. Γι’ αυτά δεν ευθυνόμαστε εμείς. Οι κάδοι είναι αδειασμένοι, που σημαίνει ότι η υπηρεσία είχε κάνει την αποκομιδή. Τώρα αν κάποιοι ιδιώτες έβγαλαν τα μπάζα και δεν ενημέρωσαν την υπηρεσία να περάσει να τα πάρει, γιατί έτσι είναι η λειτουργία, δεν είναι δική μας ευθύνη», τόνισε ο αντιδήμαρχος.
Α.Φ.

Αυτή είναι ασφαλτόστρωση!

Πρωτιά στην πρωτοτυπία ασφαλτόστρωσης. Όπου χαλάει ο δρόμος πάνε και ρίχνουν λίγη πίσσα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται εξόγκωμα στο οδικό δίκτυο και τα αμάξια να καταστρέφονται… Μπράβο για την εικόνα! Το σημείο είναι στην είσοδο σχεδόν της Πορταριάς.
Α.Φ.

Κλήρωσε

Οσοι έκαναν όνειρα μέχρι χθες για αλλαγές στο διοικητικό χάρτη της Μαγνησίας από σήμερα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους. Το σχέδιο νόμου για τον Καλλικράτη κατατέθηκε στη Βουλή, οι οκτώ δήμοι είναι γεγονός. Ανάμικτα τα συναισθήματα, ειδικά για όσους περίμεναν ότι ίσως μέχρι τελευταία στιγμή θα άλλαζε κάτι.
Β.Κ

Περιφρούρηση

Ανά ομάδες θα περιφρουρούν κατά μήκος όλη τη συγκέντρωση την Πέμπτη στην Πλατεία Ελευθερίας οι συνδικαλιστές του ΕΚΒ και της ΑΔΕΔΥ. Μετά το πάθημα της τελευταίας απεργίας αποφάσισαν να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε την επόμενη φορά να μην πιαστούν «στον ύπνο» και τρέχουν και δεν φτάνουν τελευταία στιγμή. Είναι κρίμα να πλημμυρίζουν οι δρόμοι απεργούς που απογοητεύονται στην πορεία.
Β.Κ
 
Το ακίνητο Γκλαβάνη
Τελικά το θέμα του Γκλαβάνη έχει ενδιαφέρον από πολλούς και όχι μόνον από τις μειοψηφίες που κατέθεσαν το σχετικό αίτημα επανεξέτασης του θέματος. Καταρχήν υπάρχουν φωνές και από τη Νέα Ιωνία που αντιδρούν στην αγορά του ακινήτου, αντιλαμβανόμενοι ότι το δάνειο θα φορτωθεί στις πλάτες του νέου Δήμου. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνεται, ακούγοντας χθες το πρωί στο Ράδιο ΒΕΡΑ τον πρώην Αντιδήμαρχο Νέας Ιωνίας Γ. Καουνά.
Από την άλλη είναι βέβαιο ότι εκείνοι που θα εύχονται για την αλλαγή στάσης της Δημοτικής Αρχής στο ίδιο θέμα, είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο Δήμο, που δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι με το δάνειο θα είναι επισφαλής η μισθοδοσία τους στο μέλλον. Να δείτε τι χαρά έκαναν οι υπάλληλοι όταν έρχονταν η μία μετά την άλλη οι προτάσεις της μειοψηφίας στο Δημαρχείο…

Τα επιδόματα στη ΔΕΥΑΜΒ

Υπέρ της μείωσης των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜΒ τάχθηκε στην Ομάδα Πλειοψηφίας του Δήμου Νέας Ιωνίας ο Στελ. Λημνιός, που ζήτησε από το Δήμαρχο να θέσει το ζήτημα στη Διαδημοτική Επιχείρηση, όπου συμμετέχει ως Αντιπρόεδρος. Το αποτέλεσμα της… επιρροής του Π. Μαβίδη είναι γνωστό και δημοσιεύεται αναλυτικά σε άλλες σελίδες, όπου εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους δεν είναι εφικτή η μείωση των τιμολογίων. Ένα κείμενο όπου δεν διαφωτίζεται αν από τους εργαζόμενους θα περικοπούν τα επιδόματα που περικόπηκαν από τους υπόλοιπους εργαζόμενους στους Δήμους και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε μία προσπάθεια που έγινε από το Λογιστήριο να περικόψουν τα επιδόματα, αντέδρασαν έντονα οι συνδικαλιστές της Διαδημοτικής Επιχείρησης, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος για τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν τους… ακουμπούν, επειδή η ΔΕΥΑΜΒ δεν επιχορηγείται καθόλου από τον κρατικό προϋπολογισμό. Εν αναμονή διευκρινίσεων λοιπόν…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
Δε μειώνω, δε μειώνω
Καμία τύχη δεν είχε το αίτημα πολιτών και φορέων για μειώσεις τιμολογίων στη ΔΕΥΑΜΒ κατά τον τρόπο που έγιναν στη γειτονική Λάρισα. Η επιχείρηση αποφάσισε, οι Βολιώτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν παρά την κρίση το ίδιο και περισσότερο με τις προηγούμενες χρονιές. Ετσι απλά και κουβέντα δεν σηκώνουν στη ΔΕΥΑΜΒ. Άλλωστε τα είπαμε, ο Τζανακούλης που μείωσε τις τιμές είναι ένας αισχρός λαϊκιστής…
Ο Κρυπτογράφος
Συμβουλές…
Μέσα στις συμβουλές που δίνονται από εκπαιδευτικούς φορείς στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων είναι όταν ολοκληρώνουν τις εξετάσεις και αποχωρούν να μην μιλούν για τα θέματα και αγχώνονται, αλλά και να μη μιλούν στα ΜΜΕ. Ωραία συμβουλή έδωσαν πάλι, δεν βλέπουν τι κάνουν τα παιδιά μόλις βγουν από την αίθουσα; Μ’ ένα κινητό στο αφτί είναι και δώσε κουβέντα!
Δ.Π

Φτιάχνουν τα ποδήλατα!

Η νέα μόδα ξεκίνησε και είναι εδώ. Οι Βολιώτες, βλέποντας την οικονομική κρίση, βλέποντας την τιμή της βενζίνης να εκτοξεύεται, πήραν από τις αποθήκες τα παλιά τους ποδήλατα, με ελάχιστα χρήματα τα επισκεύασαν και πλέον έχουν το νέο τους μέσο μεταφοράς. Τελικά απ’ αυτή την κρίση θα βγούμε και πιο αδύνατοι – δεν θα έχουμε φαΐ στις κατσαρόλες μας στο τέλος- αλλά και πιο γυμνασμένοι. Fit παιδί μου!
Δ.Π

ΚΑΠΗ – τουρισμός

Πιο έξυπνοι είναι οι Ισπανοί που έχουν καθιερώσει τον ΚΑΠΗ-τουρισμό, δηλαδή ειδικά πακέτα με πολύ χαμηλές τιμές για τους Ευρωπαίους ηλικιωμένους, από εμάς; Εμείς μην τυχόν και δούμε ξένο ή ηλικιωμένο και αμέσως τον κοιτάμε στην τσέπη. Αν σταματούσαμε αυτή τη συνήθεια, ο τουρισμός δεν θα είχε κανένα πρόβλημα ούτε και εν μέσω κρίσης…
Δ.Π
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου