ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-418586

 

Μπλεξίματα…
… Εχει ο αντιδήμαρχος Αγριάς Χαράλαμπος Ζάχος με την υπόθεση πλαστογράφησης της υπογραφής του από λογιστικό γραφείο της περιοχής. Την υπόθεση από αρχές Μαΐου έχει αναλάβει η Δικαιοσύνη και ήδη τα στοιχεία εξετάζονται από την Εισαγγελία και την Οικονομική Επιθεώρηση Λάρισας. Όλο αυτό τον καιρό τρέχει και δεν φτάνει από Εφορία σε δικηγόρο… γι’ αυτό να του ευχηθούμε καλά ξεμπερδέματα!
Α.Φ.

Πόρτα… από την «Πόρτα – Πόρτα»

Ποια είναι η ρήση που χρησιμοποιούν τελευταία ορισμένες δημόσιες υπηρεσίες ή πιο σωστά εταιρίες του δημοσίου; «Μη μιλάτε άσχημα, η συνομιλία σας καταγράφεται»… Κάπως έτσι φάγαμε «πόρτα» από την «Πόρτα – Πόρτα του ΕΛΤΑ», όταν διαμαρτυρηθήκαμε για το γεγονός ότι η υπάλληλος μας έκλεισε κατάμουτρα το τηλέφωνο, όταν ζητούσαμε πληροφορίες για δέμα που έχει σταλεί από ευρωπαϊκή χώρα. Ευχόμαστε να καταγράφηκε και η συμπεριφορά της υπαλλήλου, η οποία άφησε σύξυλους ουκ ολίγους που άκουγαν τη συνομιλία μας.
 
Και ήταν αρκετοί…
Τουλάχιστον τη δεύτερη ημέρα τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά, μιας και κάποιος υπάλληλος φιλοτιμήθηκε και μας εξυπηρέτησε και μάλιστα με πολύ μεγάλη υπομονή!
Δ.Χ.

Βραβεύσεις

Σήμερα το απόγευμα στο ΕΑΚ προιν απο το φιλικό με τον Πανθρακικό που είναι για φιλανθρωπικό σκοπό την ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου θα βραβεύσει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλίας. Με αφορμή την κατάκτηση της ανόδου των ερυθρόλευκων στην Σούπερ Λιγκ και τον τίτλο ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ και οι συνεργάτες του πέρα από το ποδοσφαιρικό τμήμα θα βραβεύσουν επίσης τον μεγαλομέτοχο Αχιλλέα Μπέο, τον προπονητή Σάκη Τσιώλη, τον πρόεδρο του Δ.Σ. Γιώργο Τόρη, όπως επίσης και τον τεχνικό διευθυντή Τάκη Γιαννόπουλο.

Ανησυχία

Ανησύχησαν αρκετοί εκπαιδευτικοί, όπως μας πληροφόρησαν, για το θέμα της τοποθέτησης ενός Διευθυντή στα συστεγαζόμενα σχολεία. Βέβαια, αν διάβασαν καλά, δεν ισχυριζόμαστε πως οι πληροφορίες μας είναι de facto, αλλά ούτε πως θα ισχύσουν από το Σεπτέμβριο. Πάντως πολλά θα δούνε τα μάτια μας σε λίγο καιρό…
Δ.Π

Αναστάτωση

Ψάχνονται στο Νοσοκομείο Βόλου αλλά και στα Νοσοκομεία Λάρισας μετά το χθεσινό πρωτοσέλιδο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για φοροφυγάδες γιατρούς. Στήνονται πηγαδάκια, γίνονται συζητήσεις και με λίγα λόγια αρχίζουν οι υποψίες. Ελπίζουμε όμως να βρεθούν -εάν υπάρχουν- όσοι φοροδιαφεύγουν, γιατί είναι άδικο για τους υπόλοιπους γιατρούς που παλεύουν κάθε μέρα να τους κατηγορούν για διαφθορά στον κλάδο τους. Εμείς πάντως είμαστε δίπλα σε όσους τιμούν τον όρκο τους και σε όσους προσφέρουν. Οι υπόλοιποι θα λογοδοτήσουν αλλού.
Δ.Π

Τα βρήκαν…

…Πριν καν μαλώσουν, μερίδα κατοίκων με την δημοτική αρχή Αγριάς. Οι κάτοικοι πίστευαν πως ο δήμος θα προχωρήσει μπροστά από τα σπίτια τους σε διάνοιξη δρόμου για να περάσει από το σημείο ο περιφερειακός της Αγριάς και να μονοδρομηθεί ο παραλιακός δρόμος. Ωστόσο στη διάρκεια της προχθεσινής συνεδρίασης δεν πρόφτασαν καν να διαμαρτυρηθούν, αφού πήραν τις εξηγήσεις από το δήμαρχο ότι απλά επρόκειτο για παρανόηση και στο δρόμο γινόντουσαν μικροεπισκευές.
Α.Φ.

Ανανέωση

Ανανεωμένες σε μεγάλο βαθμό, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα είναι οι νέες δημοτικές οργανώσεις της ΝΟΔΕ στη Μαγνησία. Πολλά νέα άτομα έχουν θέσει υποψηφιότητα και δοκιμάζουν την τύχη τους για πρώτη φορά. Αυτό που επίσης είναι αξιοσημείωτο, είναι ότι είναι η πρώτη φορά που για τη θέση του προέδρου υπάρχουν αρκετές γυναικείες υποψηφιότητες. Οι Γυναίκες Μπροστά…
Β.Κ

Χρειάζεται

Κάθε χρόνο για τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος κάνουμε την ίδια ευχή. Οι έχοντες κάθε λογής εξουσία να γίνουν πιο γνωστικοί, λιγότερο αλαζόνες και περισσότεροι στοχαστικοί. Η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος χρειάζεται, διότι οι μέρες που έρχονται είναι δύσκολες για όλους μας. Και επειδή πρόκειται και για την επίσημη γιορτή του κλάδου, μακάρι και εμείς να γίνουμε περισσότερο στοχαστικοί, λιγότερο κακοί, καθόλου εμπαθείς και πάνω από όλα αυτοκριτικοί. Χρειάζεται.
Β.Κ

Χάθηκε;

Δεν εξηγείται αλλιώς. Προφανώς στο δρόμο από το Υπουργείο Οικονομικών, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέχρι το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας έχει χαθεί η απόφαση για τον ορισμό του νέου Δ.Σ. του ΟΛΒ. Ονόματα ακούμε, μέλη μαθαίνουμε και διοικητικό συμβούλιο δεν βλέπουμε. Τι γίνεται πλέον κανείς δεν ξέρει. Ακόμη και οι πιο αισιόδοξοι έχουν χάσει πλέον κάθε ελπίδα.
Β.Κ
 
Υποψηφιότητες μέσω Διαδικτύου
Γράφαμε τις τελευταίες μέρες ότι μέσα στον Ιούνιο θα έχει λήξει η ιστορία με τον υποψήφιο που θα στηρίξει στο Δήμο Βόλου το ΠΑΣΟΚ.
Ενδεικτικό του προγραμματισμού και των προθέσεων που υπάρχουν στην Ιπποκράτους είναι η ακόλουθη είδηση που δημοσίευσε η χθεσινή
«Ελευθεροτυπία»:
«Μετά τις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων που θα στηρίξει στις εκλογές του Νοεμβρίου.
Εκείνες τις ημέρες θα συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος που θα τα εγκρίνει. Σε λίγες μέρες θα ανοίξει η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων μέσω του Διαδικτύου».

Θα ανοίξει αρκετά…

…Σε μία τέτοια περίπτωση είναι βέβαιο ότι ο κατάλογος με τους υποψήφιους θα ανοίξει αρκετά και δεν αποκλείεται να επιβεβαιωθούν όλοι όσοι παρακολουθούν από κοντά τα εσωκομματικά του κυβερνώντος κόμματος και οι οποίοι επιμένουν ότι μπορεί στο τέλος να δούμε μία επιλογή που θα ξεφεύγει από το πλαίσιο που γνωρίζαμε μέχρι τώρα…

Εκλογικά…

Την ίδια ώρα ο ΛΑΟΣ όλα δείχνουν ότι θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία, μολονότι ο Π. Μαρκάκης δεν θα το απέκλειε να κατέβει επικεφαλής για την Αυτοδιοίκηση και να κάνει πάλι τη… ζημιά.
Στο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη περιμένουν να δουν τις εξελίξεις που θα υπάρξουν στο Συνέδριο του ΣΥΝ στις αρχές Ιουνίου. Ένα συνέδριο στο οποίο οι σύνεδροι από τη Μαγνησία θα εκλεγούν την επόμενη Κυριακή.

Εκλογικά…

…Την ίδια στιγμή στη Νέα Δημοκρατία όλη η Αγριά γνωρίζει ότι ο Δήμαρχος διαμηνύει στους στενούς και όχι μόνον συνεργάτες του ότι θα κατέβει για το Δήμο Βόλου και μάλιστα ως επικεφαλής, ενώ προς την πλευρά του Κυριάκου Μήτρου εκτιμάται ότι θα κινηθεί ο γιατρός Κ. Μωϋσίδης που πρόσφατα ανεξαρτητοποιήθηκε από το ψηφοδέλτιο του Κ. Χαλέβα. Άγνωστο είναι τι θα πράξει η πρώην στενή συνεργάτης του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στη Νέα Ιωνία Φωτεινή Περιβολάρη, που τους τελευταίους μήνες ωστόσο είναι πλήρως αποστασιοποιημένη από τα δημοτικά πράγματα της πόλης.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Ράσα μεγάλης χωρητικότητας
Το ερώτημα πόσους μπορούν να χωρούν τα ράσα ενός ιερωμένου απασχολεί πολλούς και μάλιστα διαχρονικά. Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για το Βατοπέδιο μπορούμε να συμπεράνουμε ότι, αν τα ράσα είναι ευρύχωρα, χωρούν έναν πρωθυπουργό και το διευθυντή του και δυο-τρεις κορυφαίους υπουργούς. Ηθελαν να τυλιχτούν και τους τύλιξε στα ευρύχωρα ράσα του… Από κει και πέρα με τέτοια μαυρίλα δεν έβλεπαν ούτε τη μύτη τους!
Ο Κρυπτογράφος
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου