ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-418586

Εν καιρώ…

Με την ευκαιρία της γιορτής του τέως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και τέως πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο παλιός μετεωρολόγος και νυν βουλευτής του κόμματος Νίκος Καντερές τον επισκέφτηκε ανήμερα στο γραφείο του για να του ευχηθεί τα χρόνια πολλά. Παρούσα ήταν και η σύζυγος του Νατάσσα. Μετά τις αγκαλιές και τα φιλιά ο κ. Καντερές αποφάσισε να τον ρωτήσει για την τρέχουσα πολιτική ζωή. «Κύριε πρόεδρε, μπορώ να ρωτήσω…. μετεωρολογικά; Πότε προβλέπετε ότι θα είναι καιρός να μιλήσετε για τα καθημερινά θέματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες; Οι καιροί ου μενετοί…», ρώτησε ο κ. Καντερές. Και ο κ. Καραμανλής στο ερώτημα του βουλευτού μετά από ένα ελαφρό μειδίαμα απάντησε με μιας και συνοπτικά, «εν καιρώ…»

Ν.Τ.

 
Κρατάμε το όνομα!
Μετά την πρόταση ακαδημαϊκού αλλά και τη σκέψη της Υπουργού Παιδείας για συνένωση Πανεπιστημίων υπάρχει πιο έντονη από ποτέ στην ατμόσφαιρα μια πιθανή συνένωση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με αυτό της Στερεάς Ελλάδας. Βέβαια σ’ αυτή την περίπτωση οι αρχές του Πανεπιστημίου θα διεκδικήσουν να κρατήσουν το όνομα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο είναι και μεγαλύτερο και πιο παλιό. Αυτό για μερικούς που άρχισαν να φοβούνται ότι μετά τους Δήμους που θα χάσουν τα ονόματά τους -πολλοί απ’ αυτούς μετά τον Καλλικράτη- θα ερχόταν και η σειρά του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Δ.Π

Πάλι ισοπαλία

Για ακόμη μια φορά ισόπαλοι ήρθαν οι υποψήφιοι πρόεδροι για την ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Κανείς δεν κάνει πίσω και το σκορ μεταξύ Ταξιάρχη Μποντού και Κώστα Λαγού ήταν 3-3. Άντε να δούμε πότε επιτέλους θα βγει νέο διοικητικό συμβούλιο, γιατί να μην ξεχνάμε ότι τα θέματα τρέχουν…
Δ.Π

Ανάψτε τα φώτα

Κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν πως εδώ και τέσσερις περίπου ημέρες στη διασταύρωση Διμηνίου και Λαρίσης τα φώτα είναι σβηστά. Κάποιος θα πρέπει να ελέγξει εάν τυχόν υπάρχει πρόβλημα, γιατί το εν λόγω σημείο είναι πολύ επικίνδυνο, καθώς περνούν καθημερινά εκατοντάδες οδηγοί.
Δ.Π

Πλούσια δράση…

…Είχε ο Δημήτρης Κότταλης, που έχασε την ζωή του σε ηλικία 62 ετών το ξημέρωμα της Παρασκευής. Ο κ. Κότταλης υπήρξε ενεργό μέλος της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας για πέντε συναπτά έτη. Ηταν λάτρης του βουνού των Κενταύρων. Άνοιγε μονοπάτια και τα σηματοδοτούσε, χωρίς ποτέ να εισπράξει την παραμικρή αμοιβή. Υπήρξε παράλληλα ένας αξιόλογος μουσικός, ενώ είχε ασχοληθεί και με το δημοτικό ραδιόφωνο.
Α.Φ.

Δίπορτο

Εμφανίζεται εγγεγραμμένη στους καταλόγους του ΠΑΣΟΚ με την ιδιότητα του μέλους του ΠΑΣΟΚ, θέτει όμως υποψηφιότητα στις εσωκομματικές διαδικασίες της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Μαγνησίας.
Οι κατάλογοι μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν επικαιροποιηθεί μετά το 2008 σε ολόκληρη την Ελλάδα και παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε καμπάνια για την δημιουργία νέας βάσης δεδομένων σε συνδυασμό με την οικονομική τακτοποίηση των μελών, μέχρι στιγμής η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.
Σε αυτούς τους καταλόγους που διαθέτει το κυβερνών κόμμα, η Σ. Χ. από τη Νέα Ιωνία, εμφανίζεται ως μέλος του ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχε φυσικά στις εσωκομματικές διαδικασίες που πραγματοποίησε το κόμμα, τα τελευταία χρόνια.
Για τις 30 Μαΐου έχουν προσδιοριστεί οι εσωκομματικές διαδικασίες στη Νέα Δημοκρατία τοπικά. Η Σ.Χ. εξεδήλωσε την επιθυμία και κατέθεσε αίτηση να είναι υποψήφια για τη Δημοτική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας στη Νέα Ιωνία, όπου πολιτεύεται ο σύζυγός της, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και μάλιστα το τελευταίο διάστημα αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα λόγω του νέου προέδρου Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο είχε ακολουθήσει σε όλα του τα πολιτικά βήματα.
Το «δίπορτο» έχει πέσει στην αντίληψη και των δύο κομμάτων ; Μα είναι καιρός για τέτοια;
Β.Κ

Στο συλλαλητήριο

Στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ το ερχόμενο Σάββατο 29 Μαΐου θα μεταβούν μαζικά εργαζόμενοι του Βόλου. Το συλλαλητήριο γίνεται με αφορμή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο και τις «εκπλήξεις» της τελευταίας στιγμής που μας επεφύλασσε το Υπουργείο Εργασίας. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αυτοί είναι ικανοί μέχρι να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, να μας στείλουν αδιάβαστους τελείως. Να παίρνουμε σύνταξη στα 70 και βάλε… Κουράγιο να έχουμε.
Β.Κ
 
Πάγωσαν
Επαφές με την ΥΠΑ και το υπουργείο Δημοσίων Έργων είχε χθες ο νομάρχης για τη συνέχιση των εργασιών στο αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου. Το θέμα, παρά τις πιέσεις που ασκεί η ΝΑΜ, έχει ξεφύγει πια από την αρμοδιότητα της ΥΠΑ και του φορέα του υπουργείου Υποδομών και το χειρίζονται ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια. Η απόφαση της συμπληρωματικής σύμβασης των 3,5 εκ. ευρώ που πάρθηκε προεκλογικά από την προηγούμενη κυβέρνηση κρίνεται παράνομη και όλα έχουν παγώσει… Παρ’ όλα αυτά ο νομάρχης δεν σταματά να ασκεί πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, καθώς όπως λέει: «δεν μπορεί να πληρώσει από μόνη της η Μαγνησία τις παρανομίες…»
Β.Σ.

Ξεκίνησε από το μηδέν

Το σοβαρό ζήτημα του έργου του αεροδρομίου κράτησε μακριά τον Απ. Παπατόλια από το χθεσινό νομαρχιακό συμβούλιο, στο οποίο συζητήθηκε η μεγαλύτερη επιτυχία, κατά τον κ. Παπατόλια, της ΝΑΜ, δηλαδή η μελέτη της αντιπλημμυρικής προστασίας του νομού. Όπως έλεγε τα 25 εκ. ευρώ που προβλέπονται για τη χρηματοδότηση του έργου είναι το μεγαλύτερο ποσό που έχει διατεθεί στη ΝΑΜ διαχρονικά, καθώς δεν το φτάνουν όλα τα ποσά συνολικά που διατίθενται για το Φράγμα Μαυρομάτι και Παναγιώτικο, την παράκαμψη της Άλλης Μεριάς και της Αφήσσου. Είναι ένα έργο που ξεκινήσαμε από το μηδέν, λέει ο νομάρχης, ενώ στόχος του είναι να δημοπρατηθεί επί των ημερών του.
Β.Σ.

Απρέπεια

Με μία συνεδρίαση καθυστέρηση, καθώς απουσίαζε στην προηγούμενη, απάντησε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ν. Ηλιού, ο οποίος παρουσιάζοντας μελέτη για το δρόμο Βόλος-Βελεστίνο άφησε αιχμές για τη Νομαρχία, υποδεικνύοντάς της με αυτά τα έργα να ασχοληθεί και όχι με τη ζεύξη του Μαλιακού.
Ενοχλημένος ο κ. Πρίντζος μίλησε για απρέπεια εκ μέρους του ακαδημαϊκού και τον κάλεσε να μην κάνει υποδείξεις στο νομαρχιακό συμβούλιο και να προσέχει πού μιλά και πού απευθύνεται.
Β.Σ.
 
Δημοσκόπηση
Νέα δημοσκόπηση είναι από χθες σε εξέλιξη από την εταιρία «Το the point» που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη με αντικείμενο τις περιφερειακές εκλογές. Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να εκφράσουν την προτίμησή τους για τους παρακάτω πιθανούς υποψήφιους: Βλαχογιάννης, Εξαρχος, Ζώης, Κατσαρός, Νασιώκας, Παπατόλιας και Χατζημιχάλης…

Απαντήσεις

…Η δημοσκόπηση βέβαια περιείχε και άλλα ερωτήματα όπως ποια είναι η γνώμη σας για τον Παπανδρέου, για το Σαμαρά και για τα οικονομικά μέτρα. Ποιες ήταν οι απαντήσεις, νομίζω ότι είναι περιττό να τις αναφέρουμε…

Ιστορική

Ιστορική χαρακτήρισε τη χθεσινή απόφαση του ΣΧΟΠ Μαγνησίας ο δικηγόρος των κατοίκων της Χιλιαδούς Σωτήρης Γκανάτσιος που παραβρέθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση και υπεραμύνθηκε των αιτημάτων τους για τη μη τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης για τη χωροθέτηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πάντως το θέμα εισήχθη εκτός ημερήσιας διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση του ΣΧΟΠ, και μόνον μετά από παρέμβαση του Δημάρχου προς το Νομάρχη συζητήθηκε τελικά το θέμα…

Οι εθελοντές

Η χθεσινή συνεδρίαση για τις πυρκαγιές στο Δημαρχείο του Βόλου ήταν αρκετή για να αναδείξει τη σπουδαία συνεισφορά των εθελοντών στο έργο της πυρόσβεσης και κυρίως της Ομάδας Διάσωσης και των Ειδικών Δυνάμεων, που δεν φείδονται χρόνου και κόπου προκειμένου να προστατεύσουν αυτό που είναι υποχρέωση όλων μας. Η προστασία του περιβάλλοντος…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Θα τους καρατομήσει;

Απογευματινές ώρες χθες, τη στιγμή που γράφουμε αυτό το σημείωμα, μας έρχονται έντονες πληροφορίες ότι στη Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται «νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου». Οι πληροφορίες λένε ότι ο Αντώνης Σαμαράς ετοιμάζεται να «πάρει τα κεφάλια» όλων των κορυφαίων στελεχών, οι οποίοι ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα. Μέχρι το πρωί θα ξέρουμε αν ο πρόεδρος της Ν.Δ. έκανε το αναγκαίο βήμα ή το ανέβαλε με οδυνηρές συνέπειες για τον ίδιο και την παράταξή του…
Ο Κρυπτογράφος
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου