ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το απέσυρε

το-απέσυρε-517688

Το απέσυρε ο Αντιδήμαρχος Ν. Μόσχος από τα θέματα της χθεσινής ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, το θέμα της μετατροπής σε πεζόδρομο του τμήματος της οδού Αντωνοπούλου, μεταξύ Δημητριάδος και Ιάσονος, που σήμερα είναι δρόμος ήπιας κυκλοφορίας. Ο κ. Μόσχος δεν διευκρίνισε αν θα το φέρει προς έγκριση και πότε, ενώ όταν τον ρωτήσαμε για τους λόγους της απόσυρσης αρκέστηκε να σημειώσει λακωνικά: «Την ευθύνη την έχει ο εισηγητής».

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Οι εκλογές

«Οσοι έχουν την αντίληψη της ισοβιότητας σε αιρετά αξιώματα, θα προσπαθήσουν να ξαναεκλεγούν, αδιαφορώντας για το εάν πρόσφεραν ελάχιστα ως τίποτα στην πόλη. Άλλοι θα θελήσουν να κάνουν κομματική καταγραφή και υπάρχει και μία άλλη κατηγορία που ερίζουν σε επίπεδο κομμάτων για το ποιος θα είναι ο πιο “άξιος” αδιαφορώντας ή συμβιβαζόμενοι για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται. Αυτοί είναι οι “νεοσωτήρες”…». Οι επισημάνσεις ανήκουν σε έναν άνθρωπο που γνωρίζει πολύ καλά την Αυτοδιοίκηση, όπως ο πρώην δήμαρχος Στ. Φούσκης, που το τελευταίο διάστημα έχει πυκνώσει τις επαφές του με διάφορα στελέχη από όλους τους πολιτικούς χώρους και ο οποίος χθες σε «πολιτικό πηγαδάκι» περιέγραφε όλα τα παραπάνω, ως το πλαίσιο στο οποίο θα διεξαχθούν οι εκλογές το Μάιο και δεν έχει άδικο.

Β.Κ

Γαλλικά

Είχε και πάλι… γαλλικά το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτή τη φορά ανάμεσα στον πρώην Δήμαρχο Πορταριάς και στον εκπρόσωπο της Κίνησης Πολιτών του Πηλίου για το νερό, που ήταν παρών στη χθεσινή συνεδρίαση. Πάντως ήταν… γαλλικά μέσα σε λελογισμένα πλαίσια, καθώς δεν θα έλεγε κανείς ότι… θα κοκκίνιζε από ντροπή αν ήταν παρών, καθώς έχουμε ακούσει πολύ χειρότερα…

Το έμαθε από το ραδιόφωνο

Δεν έκρυβε τον εκνευρισμό του και χθες ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Νίκος Μόσχος για το γεγονός ότι η γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Καλ. Γερακούδη φρόντισε μέσω… ραδιοφωνικού σταθμού να διαμηνύσει προς το Δήμο Βόλου, ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση κορυνών στην οδό Δημητριάδος δεν μπορεί να γίνει δεκτή, γιατί δεν υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη για τις επιπτώσεις που θα δημιουργήσει η συγκεκριμένη δημοτική παρέμβαση.

Κοσμοπλημμύρα

Κοσμοπλημμύρα χθες βράδυ στη Μακρινίτσα, όπου στην κεντρική πλατεία, εκατοντάδες κάτοικοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ζεστό κρασί και τσίπουρο, ψωμί ψημένο στα κάρβουνα, ψημένα κρεμμύδια, λουκουμάδες κ.α.

Καμία γυναίκα

Τα μεσάνυκτα έληγε η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τη θέση του επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας. Μέχρι τις 10 το βράδυ είχαν κατατεθεί έντεκα υποψηφιότητες, ενώ άλλοι τρεις το σκέφτονταν. Στα αξιοσημείωτα ότι στους έντεκα δεν συμπεριλαμβάνεται καμία γυναίκα.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Αλλάζουν όνομα

Την αλλαγή του ονόματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ όπως αυτή είχε συμφωνηθεί στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε επιστολή του προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, τον ενημέρωσε πως από την 1η Ιανουαρίου του 2014 το όνομα του κόμματος αλλάζει και από ΣΥΡΙΖΑ – ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, θα μετονομαστεί σε Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Δηλαδή από ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ σε ΣΥΡΙΖΑ σκέτο. Νέτα, σκέτα… που λένε.

Β.Κ

Διάλογος κωφών…

Αισιόδοξος ότι ο διάλογος με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ θα συνεχιστεί, εμφανίστηκε ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, μετά και τη χθεσινή συνάντηση με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, και την Ομοσπονδία των Ιατρών του ΕΟΠΥΥ. Οι εκπρόσωποι των τελευταίων, ωστόσο, δήλωσαν απογοητευμένοι από την έκβαση του διαλόγου.

Αντίθετα ο κ. Μπέζας ανέφερε πως «δεν υπάρχει αδιέξοδο», θεωρώντας σημαντικό το γεγονός ότι γίνεται διάλογος. Μάλλον για «διάλογο κωφών» μιλάμε.

Β.Κ

Μειωμένη κοινωνική ευαισθησία

Παράταση στις παλαιότερες μειώσεις τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αντί για νέα μείωση, προσαρμοσμένη στις νέες, τρισχειρότερες για τους πολίτες συνθήκες, αποφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.

…Έτσι έφτασε το ταβάνι των όσων πληρώνουν οι φτωχοί άλλων δήμων να είναι το πάτωμα των φτωχών του Βόλου. Εκεί που σταματούν να πληρώνουν οι άλλοι, αρχίζουν οι Βολιώτες.

Φ.Τ.

Ξεπεσμένος… μιντιοκράτορας

Με αφορμή τη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου πρέπει να πούμε ότι τον τελευταίο καιρό ο πολιτικός εκνευρισμός του Π. Σκοτινιώτη είναι παραπάνω από εμφανής. Κοινώς έχει χάσει την μπάλλα.

…Δεν του βγαίνουν τα κουκιά, δεν του βγαίνει το σύστημα, δεν του βγαίνουν τα χαρτιά, δεν του βγαίνει κόμμα να τον στηρίξει στις επερχόμενες εκλογές, δεν του βγαίνει τίποτα κι από πάνω υφίσταται και δημόσια κριτική!

(Αυτό το τελευταίο δεν μπορεί να το χωνέψει με τίποτε ο πάλαι ποτέ τοπικός… μιντιοκράτορας. Εξ ου κι ο εκνευρισμός του μεγαλώνει κάθε φορά που διαπιστώνει ότι έχει χάσει τον έλεγχο στο συγκεκριμένο πεδίο).

Φ.Τ.

Αυτή είναι τρομοκρατία

Wall Street Journal: Δεν αποκλείεται η Ελλάδα να βγει από το ευρώ το 2014.

…Ποια επίθεση στο Γερμανό πρέσβη και κουραφέξαλα. Αυτή είναι τρομοκρατία ενόψει των όσων επιδιώκουν να μας αρπάξουν τη νέα χρονιά οι επικυρίαρχοι της χώρας.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου