ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-475794

Χωρίς αλλαγές

Μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο στο νέο και διευρυμένο Δήμο Βόλου από τις αρχές του χρόνου να είναι πολυπληθέστερο κατά 65%, αφού τα μέλη του από 31 (χωρίς το Δήμαρχο) αυξάνονται σε 49, ωστόσο η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα μείνει ως έχει, χωρίς αλλαγές, όπως θα απαιτούσαν ίσως οι περιστάσεις. Ωστόσο η οικονομική συγκυρία και η αρνητική σημειολογία που θα σηματοδοτούσε στην κοινή γνώμη και η ανάγκη εξοικονόμησης πόρων που πρέπει να ξεκινήσει εκ των έσω οδήγησε το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη στην απόφαση να μείνει ως έχει η αίθουσα συνεδριάσεων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου. Απλά εκείνο το οποίο αποφασίστηκε να γίνει είναι ότι για να είναι εφικτή η χωροθέτηση όλων των δημοτικών συμβούλων τα …« φύλλα» με τα οποία χωρίζεται η αίθουσα συνεδριάσεων από την αίθουσα εκδηλώσεων, θα μετακινηθούν εις βάρος της δεύτερης…

 
Ορκωμοσίες
…Ακόμη σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην τελευταία σύγκληση της Δημοτικής Ομάδας Πλειοψηφίας του νέου Δήμου Βόλου που έγινε την περασμένη Τετάρτη, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Π. Σκοτινιώτης ανακοίνωσε στους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους ότι η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής θα γίνει την Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μία μέρα αργότερα, στις 23 Δεκεμβρίου, θα γίνει στη Λάρισα η ορκωμοσία και του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.
 
Υποχρεώσεις και ανακοινώσεις…
…Πάντως όλη την ερχόμενη εβδομάδα ο Π. Σκοτινιώτης θα είναι μεταξύ Βόλου – Λάρισας και Αθήνας, αφού την Τρίτη και την Τετάρτη θα είναι στη Λάρισα για σεμινάριο των αιρετών της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδος για τον Καλλικράτη, και την Παρασκευή στην Αθήνα σε ενημερωτική συγκέντρωση που κάνει η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου. Άμα τη επιστροφή του, από τη μεθεπόμενη εβδομάδα εκτιμάται ότι ο νέος Δήμαρχος Βόλου θα αρχίσει σταδιακά να ανακοινώνει τα ονόματα των Αντιδημάρχων.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Δυναμικό μήνυμα    
Πυρετωδώς προετοιμάζονται τα σωματεία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για την πανεργατική απεργία στις 15 Δεκεμβρίου. Εργατικό Κέντρο Βόλου και ΑΔΕΔΥ σπεύδουν στους χώρους δουλειάς να μιλήσουν με τους εργαζόμενους με την προσδοκία ότι αυτή τη φορά το μήνυμα στην κυβέρνηση θα είναι δυναμικό. Εάν δεν είναι και τώρα είμαστε για κλάματα, λένε οι συνδικαλιστές με νόημα βλέποντας πλέον και στον ιδιωτικό τομέα να μεταφέρεται το τσουνάμι… των περικοπών. Σιγά που θα μας άφηναν απ’ έξω…
Β.Κ
 
Θα βάλουν τέλος;
«Κλέβει» την παράσταση στη σημερινή ειδησεογραφία η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών. Εάν μάλιστα είναι και όλοι παρόντες… θα έχει ενδιαφέρον η εκτίμησή τους για τα όσα διαδραματίστηκαν, αρκεί να είναι αποφασισμένοι όλοι να μιλήσουν ανοιχτά και καθαρά χωρίς αστερίσκους και περιστροφές. Εάν επιλέξουν να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί… τότε είναι σίγουρο ότι έχουν αποφασίσει να διαιωνίσουν παθογένειες που όποτε εκδηλώθηκαν στα κόμματα μόνο κακό έκαναν. Και αυτό δεν αφορά στο παρασκήνιο περί διαγραφών, διότι οι πειθαρχικές κυρώσεις όποτε επιβλήθηκαν από τα κόμματα δεν έφεραν αποτέλεσμα. Αυτό έχει δείξει η νεότερη Ιστορία.
Β.Κ
 
Πρώτες παρεμβάσεις     
Πριν ακόμη αναλάβει επισήμως καθήκοντα και τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του Κώστα Αγοραστού γίνονται αντιληπτά στο μέσο πολίτη, σχολίαζαν συνεργάτες του αιρετού Περιφερειάρχη Θεσσαλίας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, όπως ανέφεραν, το θέμα της ανανέωσης της άδειας γεώτρησης για τους αγρότες, με τον κ. Αγοραστό να υλοποιεί τις προεκλογικές δεσμεύσεις που ανέλαβε ότι θα γίνεται χωρίς κόστος για τους αγρότες.
Αμέσως μετά τις εκλογές μελέτησε καλά το θέμα και βρήκε τον τρόπο να το κάνει. Από εκεί που το κόστος για μελέτες και χαρτιά έφθανε τις 2.000 ευρώ, οι τιμές έπεσαν κάτω από τα 500 ευρώ.
Ν.Τ.
 
Σε επαφή
Σε στενή επαφή με τους νομάρχες ζήτησε ο Κώστας Αγοραστός να είναι οι τέσσερις αντιπεριφερειάρχες του λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπονται. Και για να συμβάλλουν όπου χρειαστεί, αλλά και για να είναι ομαλή η μετάβαση στην αιρετή Περιφέρεια μετά από ακριβώς 4 εβδομάδες.
Ο εκλεγείς Περιφερειάρχης δηλώνει ότι θα δώσει απόλυτη προτεραιότητα στη στήριξη του Θεσσαλού – πολύ περισσότερο όταν δοκιμάζεται από τα καιρικά φαινόμενα.
Ν.Τ.
 
Ξέχασαν;     
Χθες διέρρευσε ότι οι επενδυτές που θέλουν να εγκαταστήσουν μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 100MW στην Β’ ΒΙΠΕ κοντά στο ΧΥΤΑ έχουν ενημερώσει την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας από καιρό για τα σχέδια τους. Το περίεργο ωστόσο είναι ότι όλοι οι τοπικοί φορείς δηλώνουν άγνοια για την μονάδα που «φιλοδοξεί» να μεταφέρει 11 εκ. τόνους λυμάτων ετησίως στην περιοχή μας από άλλες χώρες! Το άλλο περίεργο είναι ότι η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία ξέχασε να ενημερώσει για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, όταν αντίστοιχα αντιστάθηκε σθεναρά σε άλλες περιπτώσεις επενδύσεων πολύ πιο ανώδυνες! Γιατί;;;
Α.Φ.
 
Στο υπουργείο
Τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος σε προγραμματισμένη σύσκεψη με την Μιλένα Αποστολάκη. Θέμα συζήτησης τι άλλο; Η κτηνοτροφία και ο αγροτικός κόσμος…
Α.Φ.
 
Εξω από τα δόντια
Σταράτα και έξω από τα δόντια τα είπε ο δήμαρχος Αρτέμιδας και εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Αλεξόπουλος. Δριμεία ήταν η κριτική που άσκησε για την εκδρομή της ΤΕΔΚ και έβαλε στη θέση τους τους δημάρχους!
Α.Φ.
 
O tempora, o mores…   
Εκνευρίστηκε η κυρία Γερακούδη γιατί δύο πανομοιότυπα σχόλια σε θεσσαλικές εφημερίδες, τα οποία μάλιστα αποδίδονταν σε κύκλους του Κώστα Αγοραστού, φανερώνοντας την προέλευσή τους, της ζητούσαν εξηγήσεις. Βέβαια καθόλου δεν θίχτηκε για το γεγονός ότι κατηγορείται πως στο… παραπέντε της λήξης της δοτής θητείας της υπογράφει «χρυσές» συμβάσεις! Όσο για την απάντησή της ότι ο τεχνικός σύμβουλος θα λάβει για 18 μήνες 135.000 ευρώ και όχι 150.000 ευρώ, είναι ικανή να προκαλέσει γέλιο και οργή μαζί. Δεν διαθέτει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, κυρία Γερακούδη, λογιστή για να κάνει τον τεχνικό σύμβουλο στην κατανομή κονδυλίων; Γνωστοποιούμε στην κ. Γερακούδη ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας για την ίδια ακριβώς δουλειά η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας πληρώνει 5.000 ευρώ συνολικά σε λογιστή υπάλληλό της για τη συγκεκριμένη εργασία. Είναι ανάγκη σε εποχή κρίσης να δαπανηθεί τόσο χρήμα; Επειδή η ίδια ούτε θέλει ούτε προλαβαίνει να λογοδοτήσει πραγματικά, ας απολογηθούν όσοι τη διόρισαν να διοικήσει μια τόσο μεγάλη Περιφέρεια όπως η Θεσσαλία.
Υ.Γ. Ας μην διαμαρτύρεται η κ. Γ.Γ. και ορισμένοι έμπιστοί της για σκληρή κριτική, γιατί αν διαβάσει τα όσα έγραφε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ για τον προκάτοχό της κ. Γκούπα φρονώ ότι θα παραιτηθεί πριν τη λήξη της θητείας της στις 31/12!
Ο ΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΟΣ
 
Τοιούτος έπρεπεν ημίν αρχιερεύς   
Ο κ. Αρέθας, αναφερόμενος στο δημόσιο χρήμα που θα σπαταληθεί στην εκδρομή της ΤΕΔΚ ανέφερε: «Πρόκειται για ένα αστείο ποσό, μόλις 10.000 με 14.000 ευρώ…».
Η απάντησή του υπογραμμίζει την απόσταση που μας χωρίζει, όμως το πραγματικό της νόημα είναι το ακόλουθο: Εμείς ευθυνόμαστε για τους ανθρώπους που εκλέξαμε να μας διοικούν…
Φ.Τ.
 
Από του χρόνου   
Δεν παρευρέθηκε στη σύσκεψη Διοικητών Νοσοκομείων με τον Υπουργό Υγείας ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος. Ο λόγος είναι ότι το Νοσοκομείο μας δεν εντάσσεται στα 30 μεγαλύτερα και θα μπει και στο μνημόνιο από τον Μάρτιο του 2011. Πάντως το μνημόνιο και στο Αχιλλοπούλειο δεν το γλυτώνουμε.
Δ.Π
 
Παίρνει κόσμο
Εργαζομένους από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα απασχολήσει στο άμεσο χρονικό διάστημα το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μετά την απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου για μετάταξη υπαλλήλων σε άλλους οργανισμούς. Το τοπικό Ίδρυμα θα απασχολήσει εννέα υπαλλήλους, επτά στο Βόλο και δύο στη Λάρισα, αν και είχε ελπίδες πως θα μπορέσει να δεχτεί αρκετούς εργαζομένους για να στηρίξουν τη λειτουργία του.
Δ.Π.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου