ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πράσινο για σταθμό μέτρησης

πράσινο-για-σταθμό-μέτρησης-475390

Πράσινο για σταθμό μέτρησης

Πράσινο φως για την εγκατάσταση σταθμού μέτρησης ρύπανσης στο Οικοδομικό Τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Δημ. Πολιορκητού – Αφροδίτης- Αθηνάς και ανώνυμης οδού της συνοικίας Νέας Δημητριάδος έδωσε με ομόφωνη απόφαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Βόλου. Το θέμα απασχόλησε μετά από σχετικό αίτημα του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας εφόσον υπήρχε η σχετική μελέτη εγκατάστασης του σταθμού. Η τεχνική έκθεση καταγράφει λεπτομερώς τις προδιαγραφές του προκατασκευασμένου υπέργειου οικίσκου (κλωβού) του σταθμού μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που θα τοποθετηθεί στην περιοχή. Το θέμα αναμένεται να έρθει τώρα στο δημοτικό συμβούλιο.

Κ.Μ.

Καμπανάκι αφύπνισης μετά τις φωτιές

Σε διαρκή επαγρύπνηση ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέων Παγασών Κώστας Βιδανόπουλος, δεν σταματά να διεκδικεί λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή. Με τις πυρκαγιές που κατέστρεψαν τεράστιες εκτάσεις, σε διάφορες περιοχές, να έχουν θορυβήσει τους πάντες, ο πρόεδρος χτυπάει καμπανάκι αφύπνισης, υπενθυμίζοντας ότι είναι υποχρέωση όλων να προστατεύσουν τους πνεύμονες πρασίνου της πόλης.

Γ.Υ.

Βλέπουν παράθυρο αισιοδοξίας

Η επιστροφή των φοιτητών στα έδρανα αναμένεται να τονώσει, πάντως, την τοπική οικονομία και κυρίως τον κλάδο του real estate που δεινοπάθησε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Πολλά διαμερίσματα ξενοικιάστηκαν λόγω της τηλεκπαίδευσης και όπως όλα δείχνουν, ανοίγει και πάλι παράθυρο αισιοδοξίας.

Γ.Υ.

Εργάζονται αδιαμαρτύρητα

Πολύ λυπηρό να υποβαθμίζεται το έργο των πυροσβεστών στα πύρινα μέτωπα, λόγω της κόλασης που επικρατούσε στη Βόρεια Εύβοια. Οι πυροσβέστες καλούνταν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά εκτελώντας το καθήκον τους ακόμη και χωρίς νερό… Εργάζονται ακατάπαυστα ατελείωτες ώρες, αδιαμαρτύρητα, χωρίς να βγάλουν λέξη.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου