ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Και άλλες απώλειες

και-άλλες-απώλειες-473112

Και άλλες απώλειες

Μεγάλες ήταν οι απώλειες των επαγγελματιών εστίασης από το προχθεσινό μπουρίνι. Τα καταστήματα άδειασαν από τη μία στιγμή στην άλλη. Ορισμένα, σε άλλες περιοχές, όπως στην Αγριά, είχαν και ζημιές. Ομως, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια ποιος να μιλήσει; Εχει καταστεί πλέον σαφές ότι κανείς δεν μπορεί να τα βάλει με ακραία καιρικά φαινόμενα.

Κ.Μ.

Ζητούσαν βοήθεια χωρίς λόγο

Κατατρόμαξαν οι τουρίστες στις Σποράδες με το προχθεσινό μπουρίνι, αν και αυτό ήταν σύντομης διάρκειας. Πριν προλάβουν ακόμη να σβήσουν οι εικόνες από τις καταστροφικές πυρκαγιές φαινόταν να εκδηλώνεται ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, που ευτυχώς δεν είχε τραγική κατάληξη. Στην Αλόννησο ορισμένοι σε σκάφη ζητούσαν βοήθεια χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

Κ.Μ.

Δεν προλαβαίνουν να σηκώσουν κεφάλι

Ξεκίνησε ο απολογισμός των ζημιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές, άρχισαν και άδειες. Επιτέλους, αυτό το καλοκαίρι δεν πρόλαβε κανείς να σηκώσει κεφάλι. Λιμενικοί, πυροσβέστες, αστυνομικοί, ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση και ακόμη έχουμε πολύ θερμές μέρες μπροστά μας.

Κ.Μ.

Μεγαλώνει η αλυσίδα προσφοράς

Σε ρυθμούς κοινωνικής αλληλεγγύης η Μαγνησία, τείνει χέρι βοήθειας στους πυρόπληκτους, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διαρκείας και φαρμακευτικό υλικό. Τεράστια η συνδρομή δήμων, φορέων και ανθρώπων της διπλανής πόρτας στην στήριξη δεκάδων οικογενειών που βρέθηκαν κυριολεκτικά στο δρόμο από τη μια στιγμή στην άλλη. Σε κάθε δήμο και σε κάθε γωνιά της Μαγνησίας, έχουν δημιουργηθεί σημεία συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας και είναι παρήγορη η διαπίστωση ότι το κύμα αλληλεγγύης παραμένει δυνατό.

Γ.Υ.

Εικόνες – γροθιά στο στομάχι

Γροθιά στο στομάχι οι εικόνες που προέρχονται από τις πυρόπληκτες περιοχές. Οργή και απόγνωση από τους πληγέντες, που ήρθαν αντιμέτωποι με την πύρινη λαίλαπα. Ενα από τα βασικά ζητήματα που προκύπτουν, ωστόσο, είναι η ορθή διαχείριση των δασικών εκτάσεων, στην οποία αναφέρονται κατά κόρον οι ειδικοί. Μακάρι να δημιουργηθεί το πολυπόθητο δίκτυ προστασίας, που θα εξαλείψει ανάλογους μελλοντικούς κινδύνους.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου