ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εδώ, ακόμη τίποτα

εδώ-ακόμη-τίποτα-471025

Εδώ, ακόμη τίποτα

Πάγιο αίτημα των συνδικαλιστών του ΕΚΑΒ Βόλου είναι ο απεγκλωβισμός των εργαζομένων από τις δευτερεύουσες διακομιδές. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Παναγιώτης Δαρειώτης λέει ότι σε άλλες πόλεις το έχουν επιτύχει, αλλά εδώ τίποτα ακόμη. Ο ρόλος των ασθενοφόρων είναι για τη μεταφορά των ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Από κει και πέρα τελειώνει.

Κ.Μ.

Σε φουλ ρυθμούς

Ικανοποιητική η κίνηση του Δεκαπενταύγουστου στην Σκιάθο, με τα εντυπωσιακά ποσοστά πληρότητας να αποτελούν τονωτική ένεση για το νησί. Σε ρυθμούς φουλ σεζόν το νησί του Παπαδιαμάντη, με τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου Αλέκο Ευσταθίου να δηλώνει στη στήλη συγκρατημένα αισιόδοξος, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι αφίξεις των Βρετανών τουριστών θα καθορίσουν την εικόνα του Σεπτεμβρίου αλλά και της επόμενης σεζόν.

Γ.Υ.

Το έχει ανάγκη

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαπιστώνουν τουριστικοί πράκτορες του Βόλου την καλή πορεία που έχει η επιβατηγός κίνηση του λιμανιού. Δεν το περίμεναν με την πανδημία και τις καταστροφικές πυρκαγιές να έχουν τόση κίνηση. Ο Ελληνας δεν αντέχει άλλο. Μετά από τόσους μήνες κλεισούρας και ταλαιπωρίας έχει ανάγκη να ξεχαστεί και το ρίξει λίγο έξω. Δύο χρόνια σκληρών μέτρων λόγω της υγειονομικής κρίσης, τραβάει τώρα η ιστορία του κορονοϊού και ακόμη έχει μέλλον μπροστά της.

Κ.Μ.

Από τη μία βλάβη στην άλλη

Δύσκολο καλοκαίρι και για τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ το φετινό τα οποία τρέχουν συνεχώς να αποκαταστήσουν βλάβες. Τις τουλάχιστον τέσσερις εβδομάδες δουλεύουν πυρετωδώς. Οι άνθρωποι κάνουν ό, τι μπορούν για να λύσουν τα προβλήματα, δεν μπορούν όμως να γίνουν και όλα διά μαγείας. Το θέμα του νερού χρειάζεται μία πιο αποφασιστική διαχείριση.

Κ.Μ.

Βλέπουν παντού συνωμοσίες

Σταμάτησαν τα περίεργα τηλεφωνήματα στην Εισαγγελία Βόλου πολιτών που καταγγέλλουν ότι παρακολουθούνται, νομίζουν ότι δέχονται επίθεση και συναντούν παντού συνωμοσίες και κύκλωμα. Τράβηξε πολύ ο τελευταίος καύσωνας, ενώ και οι καταστροφικές φωτιές μας καταρράκωσαν ψυχολογικά.

Κ.Μ .

Δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο

Τραπεζικός λογαριασμός στήριξης δημιουργήθηκε από την ΠΕΔ με την συνδρομή των δήμων της Μαγνησίας, για την οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων. Για μια ακόμη φορά η αυτοδιοίκηση δείχνει έμπρακτα το κοινωνικό της πρόσωπο.

Γ.Υ.

Τρέχουν για να ρεφάρουν

Τρέχουν και δεν φτάνουν οι επιχειρηματίες των τουριστικών περιοχών στην αιχμή της σεζόν, για την εξυπηρέτηση του πλήθους των επισκεπτών λόγω Δεκαπενταύγουστου. Τονωτική ένεση η συγκεκριμένη χρονική περίοδος για τις επιχειρήσεις που προσπαθούν ασθμαίνοντας να ανακτήσουν το βηματισμό τους, κάτω από το βάρος της πανδημίας και των συνεπειών της. Το ζήτημα της επιβίωσης απασχολεί τους πάντες και είναι λογικό και αναμενόμενο να εναποθέτουν στον Αύγουστο τις προσδοκίες τους για ρεφάρισμα.

Κίνηση στο ζενίθ

Στο ζενίθ της τουριστικής κίνησης η Μαγνησία, προσπαθεί να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν οι απανωτές περίοδοι κρίσεων που προηγήθηκαν. «Αλλοίμονο αν δεν υπήρχε και τώρα κίνηση» σχολίασε λακωνικά ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργος Ζαφείρης, ενώ προσέθεσε ότι «δεν επαρκούν τα έσοδα του Αυγούστου», παραθέτοντας την ρεαλιστική διάσταση της κατάστασης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου