ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εργα

εργα-441202

Εργα

Εντείνεται ο προβληματισμός στους αγρότες στον κάμπο του νομού Μαγνησίας, όχι τόσο στα παρακάρλια χωριά, που δείχνουν να έχουν αποθέματα λόγω της λίμνης, από την παρατεταμένη ανομβρία και κατά συνέπεια την ξηρασία, που πλήττει τις καλλιέργειες. Για τις προς συγκομιδή σοδειές το θετικό είναι ότι υπήρχαν αποθέματα και οι παραγωγές είναι καλές, με άμεσο τον κίνδυνο για τις αντίστοιχες υπό ανάπτυξη. Στην απόγνωσή τους οι αγρότες θεωρούν πλέον ως επιβεβλημένη τη δρομολόγηση και την εκτέλεση έργων βασικής υποδομής, όπως οι ταμιευτήρες. Μπορεί οι προγνώσεις των μετεωρολόγων να κάνουν λόγο για βροχοπτώσεις από την ερχόμενη εβδομάδα, ωστόσο οι απώλειες δύσκολα θα καλυφτούν.

Β.ΚΑΡ.

Επιπτώσεις

Η παρατεταμένη ανομβρία και η ξηρασία ως επακόλουθό της προκαλούν επιπτώσεις και στις κτηνοτροφικές μονάδες στη Μαγνησία, με τους παραγωγούς να βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με απώλεια εισοδήματος. Ανομβρία και ξηρασία κατέστρεψαν τα βοσκοτόπια, με συνέπεια τα ζώα να μην έχουν χώρους να βοσκούν και, όπως αναφέρουν κτηνοτρόφοι, να υποσιτίζονται. Οι παραγωγοί εκ των πραγμάτων αναγκάζονται να αγοράζουν ζωοτροφές με τα περιορισμένα οικονομικά τους, χωρίς πλέον να έχουν τη δυνατότητα να τρέφουν τα ζώα όπως πρέπει, προκειμένου να είναι παραγωγικά. Το πλήγμα στον πρωτογενή τομέα από την ανομβρία και την ξηρασία είναι ισχυρό.

Β.ΚΑΡ.

Πονοκέφαλος

Πονοκέφαλο για την Αντιδημαρχία Παιδείας Βόλου αποτελεί το ζήτημα των ανεμβολίαστων καθαριστριών, που προσλαμβάνονται το τρέχον διάστημα στα διδακτήρια, ενόψει της έναρξης της φετινής σχολικής χρονιάς. Οι μισές σχεδόν από τις νεοπροσλαμβανόμενες καθαρίστριες δεν έχουν εμβολιαστεί, ενώ αρκετές παραιτούνται, μόλις ενημερώνονται για την υποχρεωτικότητα διενέργειας δύο εργαστηριακών τεστ κορονοϊού την εβδομάδα με δικά τους έξοδα. Το πρόβλημα είναι σύνθετο και η επίλυσή του απαιτεί υπευθυνότητα από όλες τις πλευρές. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός εκπαιδευτικών και εργαζομένων στο σχολικό περιβάλλον, η διενέργεια ακόμη μεγαλύτερου αριθμού τεστ είναι ο μοναδικός τρόπος για να διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Γ.Λ.

Αγωνία

Το ενδεχόμενο τοπικού lockdown,που θα παραλύσει την εμπορική δραστηριότητα και θα κλείσει τους καταναλωτές στα σπίτια τους, παραμένει ο μεγάλος εφιάλτης των εμπόρων στον Βόλο. Οι ίδιοι έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 85% και το προσωπικό τους κατά 75%. Τα συγκεκριμένα ποσοστά καταδεικνύουν πόσο ισχυρό είναι το αίσθημα υπευθυνότητας στο λιανεμπόριο, που εξακολουθούν να ισχύουν μέτρα περιορισμού στον αριθμό των πελατών ανά κατάστημα. Ενδεχόμενη αυστηροποίηση των υφιστάμενων μέτρων σε συνδυασμό με πιθανή επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες στον κλάδο. Για αυτό οι εκπρόσωποί του θεωρούν μείζονος σημασίας το ζήτημα των εμβολίων. Για αυτό έχουν χάσει τον ύπνο τους, βλέποντας ότι τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και ατομικής προστασίας από τον κορονοϊό, στην ουσία, δεν εφαρμόζονται.

Γ.Λ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου